Monday , May 20 2024

Proiectul de reabilitare si modernizare a Curtii Domnesti nu are, `nca, finantare


Indicatorii tehnico – economici vor fi supu[i aprob\rii `n [edin]a Consiliului Local Suceava, dup\ care se vor c\uta surse de finan]are, primarul Ion Lungu sper=nd `n continuare la fonduri europene

~n [edin]a Consiliului Local Suceava din luna februarie va fi supus dezbaterii `n vederea aprob\rii proiectul privind indicatorii tehnico – economici ai proiectului de reabilitare [i modernizare a Cur]ii Domne[ti. „~n Consiliul Local de luna asta, vom aproba studiul de fezabilitate pentru reabilitarea Cur]ii Domne[ti. Proiectul a fost f\cut gratuit de o firm\ din Spania. Este un proiect deosebit. Va fi cirea[a de pe tort, dac\ discut\m la nivel general de reabilitarea ora[ului Suceava. Va pune `n valoare foarte mult ora[ul”, a declarat primarul Ion Lungu. El a precizat, `ns\, c\ marea problem\ o reprezint\, `n acest caz, lipsa unei finan]\ri clare a acestui proiect, fiind `n situa]ia actual\ destul de greu de identificat posibilit\]i reale de finan]are, dat fiind [i valoarea mare la care a fost estimat `ntregul proiect. „Vom `ncerca s\ g\sim finan]\ri. Sper\m `n fonduri europene”, a declarat Ion Lungu.
Investi]ia a fost evaluat\ la circa 17 milioane de euro, f\r\ TVA. Proiectul a fost `ntocmit gratuit de firma spaniol\ profilat\ Arena, `n opinia lui Ion Lungu acesta fiind unul realist. ~n opinia acestuia, proiectul respectiv va pune foarte mult `n valoare municipiul Suceava, `mbin=nd istoria cu tradi]iile, obiceiurile [i respectiv cu partea de modernism. Imobilul care va fi construit deasupra ruinelor Cur]ii Domne[ti, dup\ ce acestea vor fi desc\rcate de sarcin\ arheologic\, va avea o suprafa]\ desf\[urat\ de 57 ari, va avea parter, un etaj intermediar, etajul propriu zis [i mansard\, urm=nd a fi construit\ din materiale ceramice de natur\ s\ accentueze aspectul de fort\rea]\. De asemenea, primarul a reamintit c\ acest imobil va include o recep]ie [i o sal\ de `nt=mpinare, pivni]a de piatr\ [i pivni]\ de lemn, o sal\ de ateliere didactice, o sal\ de proiec]ie 4D [i expozi]ie permanent\ cu elemente arhitectonice, dar [i o sal\ de expozi]ii temporare, o bibliotec\ [i un centru de studii medievale, al\turi de zona administrativ\ [i de birouri. (D.P.)

Vezi si

Patru medalii de aur pt USV, la International Innovation Summit E-NNOVATE, în Polonia

În perioada 16-18 mai a.c., Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea …

No comments

  1. Primarul traieste in alta lume . Parca nu vede ce se intampla prin Europa . Deocamdata mai rontaie ceva fonduri aprobate de dinainte de criza . De acum incolo , cam adio fonduri europene , mai ales ca multi bani s-au aruncat in fantana . Doar pentru comisioane .