Friday , May 17 2024

Matei Visniec revine la Suceava

Piesa de teatru a lui Matei Vi[niec, “Frumoasa c\l\torie a ur[ilor panda povestit\ de un saxofonist care avea o iubit\ la Frankfurt”, va fi jucat\ la R\d\u]i [i Suceava
Piesa de teatru “Frumoasa c\l\torie a ur[ilor panda povestit\ de un saxofonist care avea o iubit\ la Frankfurt” de Matei Vi[niec, `n regia C\t\linei Buzoianu [i av=ndu-i ca actori pe Iolanda Covaci [i Marius C\lug\ri]a din Bucure[ti vine în aceste zile în mijlocul publicului din R\d\u]i [i Suceava. Uimitoarea poveste de dragoste a primit în anul 2011 “Premiul pentru cel mai bun spectacol [i cea mai bun\ regie” la Festivalul Teatrului de Studio din Pite[ti.
Bucurându-se de aprecierea publicului [i a criticilor, piesa „Frumoasa c\l\torie a ur[ilor panda povestit\ de un saxofonist care avea o iubit\ la Frankfurt” a fost montat\ pân\ acum în Fran]a, România, Moldova, Germania, Anglia, Italia, Belgia (crea]ie radiofonic\), Elve]ia, Ungaria, Croa]ia (crea]ie radiofonic\), Brazilia, Canada, Islanda, Danemarca, Estonia, Spania, Ucraina, Rusia, Japonia [i Iran.
~n R\d\u]i spectacolul se va derula `n data de 18 februarie, `ncep=nd cu orele 19:00 la Orso Bruno 2 urm=nd ca `n Suceava s\ aib\ loc dou\ reprezenta]ii `n data de 19 februarie, la pubul Old Times, la orele 16:00 [i 19:00. Evenimentul se desf\[oar\ sub egida Clubului Rotary Suceava Bucovina [i a Clubului Rotaract Suceava Bucovina.
N\scut la R\d\u]i, pe 29 ianuarie 1956, Matei Vi[niec este scriitor [i jurnalist român, membru al Uniunii Scriitorilor din România (1984. A debutat ca poet în 1980, dar marea sa pasiune a r\mas teatrul. Stabilit la Paris din 1987, Matei Vi[niec este considerat cel mai valoros dramaturg român al momentului. Piesele care-i poart\ semn\tura sunt jucate în peste 40 de ]\ri, din Romania pân\ în Japonia, din Elve]ia pân\ în SUA [i Canada. Majoritatea dramaturgiei sale a v\zut lumina tiparului în Fran]a [i în România. În 2009 Matei Vi[niec a primit Premiul European acordat de Societatea Autorilor [i Compozitorilor Dramatici din Fran]a (SACD) pentru întreaga sa activitate. În Romania i s-a decernat Premiul pentru Dramaturgie al Uniunii Scriitorilor (de mai multe ori), Premiul UNITER [i Premiul pentru Dramaturgie al Academiei Române. (Adelina T.)

Vezi si

Protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, împotriva discriminării salariale

Salariații din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava  au întrerupt activitatea, joi, 16 mai 2024, …