Monday , May 20 2024

Politist prins la volan cu o alcoolemie de 2.20 la mie, condamnat la sase luni de `nchisoare, cu suspendare


Ciprian Constantin Aluc\i, agent din cadrul Serviciului Poli]iei de Transporturi Suceava, a fost condamnat ieri, de Curtea de Apel Suceava la pedeapsa de [ase luni de `nchisoare cu suspendare n `n luna martie a anului trecut, poli]istul, aflat `ntr-o stare avansat\ de ebrietate, a provocat un accident soldat cu pagube materiale, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava n decizia nu este una definitiv\, poli]istul be]iv av=nd drept de recurs la ~nalta Curte de Casa]ie [i Justi]ie

~n cursul zilei de ieri, magistra]ii Cur]ii de Apel Suceava au confirmat `n cazul lui Ciprian Constantin Aluc\i pedeapsa de [ase luni de `nchisoare cu suspendare, luat\ de Tribunal. Astfel, apelul `naintat de inculpat a fost respins ca nefondat, sentin]a dat\ pe data de 2.11.2011 fiind valabil\ `n continuare. Atunci, la `nceputul lunii noiembrie, Aluc\i a fost condamnat pentru s\v=r[irea infrac]iunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de c\tre o persoan\ care are o îmbiba]ie alcoolic\ de peste 0,80 gr./l alcool pur în sânge la pedeapsa de [ase luni de `nchisoare. Potrivit legilor `n vigoare, judec\torii au suspendat executarea pedepsei, stabilind un termen de `ncercare de doi ani [i [ase luni.
Decizia luat\ de Tribunal [i confirmat\ recent de Curtea de Apel Suceava nu este definitiv\, inculpatul av=nd drept de recurs la ~nalta Curte de Casa]ie [i Justi]ie `n termen de zece zile de la comunicare.
Amintim c\ `n martie 2011, agentul de poli]ie s-a suit la volanul ma[inii sale de[i abia se mai ]inea pe picioare, afl=ndu-se `ntr-o stare avansat\ de ebrietate. Din aceast\ cauz\, `n timp ce se afla pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, a pierdut controlul autoturismului [i a intrat cu ma[ina `ntr-un gard. Ini]ial, acesta nu [i-a recunoscut fapta, indic=nd c\ la volanul automobilului nu s-ar fi aflat el, ci o alt\ persoan\. Ulterior, dup\ ce mai mul]i martori au confirmat c\ ma[ina era condus\ de Aluc\i, acesta nu a mai avut `ncotro [i a m\rturisit c\ de fapt el a fost [oferul ce a provocat respectivul accident. De men]ionat c\ `n urma recolt\rii de probe biologice, s-a stabilit c\ agentul Serviciului Poli]iei de Transporturi Suceava avea o alcoolemie de 2,20 la mie.
Acest caz nu este `ns\ unul singular, Ciprian Constantin Aluc\i intr=nd `ntr-un cerc select, al poli]i[tilor suceveni prin[i be]i turt\ la volan.
Ultimul caz de acest gen l-a avut `n prim plan pe comisarul [ef, Luiginio P=nzariu. Pe data de 12 decembrie, poli]istul a provocat un accident de circula]ie, intr=nd cu ma[ina `ntr-un taxi `n care se afla un avocat, `n cartierul Obcine. P=nzariu, `n uniform\ fiind [i conduc=nd automobilul Volkswagen Golf proprietate personal\, a `ncercat o manevr\ ce nu i-a reu[it [i a lovit o Dacie Logan apar]in=nd firmei Tin Taxi. {tefan Gudula, avocatul sucevean aflat `n interiorul taxiului a fost r\nit, a fost transportat la spital unde a necesitat `ngrijiri medicale. Comportamentul ofi]erului Luiginio P=nzariu dup\ producerea accidentului a fost de-a dreptul penibil. Mai `nt=i s-a r\stit la taximetristul a c\rui ma[in\ a fost lovit\ iar apoi a `ncercat s\ fug\ de la locul faptei. De remarcat c\ P=nzariu a refuzat s\ sufle `n aparatul etilotest, `ns\ dup\ ce i-au fost recoltate probe biologice s-a stabilit c\ acesta avea o concentra]ie `n s=nge de 1,7 la mie.
Cu c=teva s\pt\m=ni `nainte, un alt [ef de poli]ie a fost prins conduc=nd b\ut. Este vorba despre fostul comisar [ef al Poli]iei F\lticeni, Constantin Gagiu. Acesta a fost surprins de colegii lui, apar]in=nd Serviciului de Informa]ie [i Protec]ie Intern\, de caguli[tii de la Deta[amentul de Interven]ei Rapid\ `n timp ce conducea un automobil prin F\lticeni, `n noaptea de vineri spre s=mb\t\, `n jurul orei 01.30, `n stare avansat\ de ebrietate. {eful Poli]iei din F\lticeni nu a vrut s\ sufle `n aparatul etilotest `ns\ a acceptat s\ fie transportat la Spital pentru prelevarea de probe biologice, `n baz\ c\rora s-a stabilit concentra]ia alcoolic\ `n s=nge. Potrivit buletinului de analiz\ toxicologie – alcoolemie emis de Serviciul de Medicin\ Legal\ Suceava, s-a stabilit c\ Gagiu avea o concentra]ie de 2,1 la mie la prima recoltare [i de 1,95 grame la mie la a doua recoltare. (Paul BONDAR)

Vezi si

Patru medalii de aur pt USV, la International Innovation Summit E-NNOVATE, în Polonia

În perioada 16-18 mai a.c., Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea …