Monday , May 20 2024

Podul de la Veresti va fi gata pe 1 decembrie

Prezent la Vere[ti pentru a inspecta lucr\rile de la podul din localitate, Gheorghe Flutur, pre[edintele CJ Suceava, a declarat c\ acesta va fi redeschis circula]iei pe data de 1 decembrie n Flutur a ]inut s\ traverseze personal de la un cap\t la altul podul lung de 200 metri, la volanul ma[inii

Pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur a declarat ieri c\ podul de la Vere[ti ce a fost distrus de ape `n cursul anului trecut va fi gata p=n\ pe data de 1 decembrie. Flutur s-a deplasat joi diminea]\ `n comuna Vere[ti [i a inspectat lucr\rile de la pod. Ba mai mult, pre[edintele CJ s-a urcat la volanul ma[inii, travers=nd podul, lung de aproximativ 200 de metri, de la un cap\t la altul. Valoarea total\ a investi]iei se ridic\ la aproximativ 58 miliarde de lei vechi, bani ce au fost asigura]i de Consiliul Jude]ean Suceava.
“}in s\ v\ aduc la cuno[tin]\ faptul c\ suntem la finalul lucr\rilor de la podul Vere[ti. V\ aduc aminte c\ `n anul 2010 am o avut o problem\ deosebit\ la inunda]ii, podul de la Vere[ti fiind distrus `n propor]ie destul de mare. Pentru aceast\ lucrare, Consiliul Jude]ean Suceava a alocat `n jur de 58 de miliarde de lei vechi. Lungimea podului este de aproape 200 de metri, 198 mai exact. De asemenea, l\]imea carosabilului este de 7,8 metri, iar l\]imea total\ de circa 11 metri. Prima dat\ s-a deviat cursul r=ului Suceava s\ se poat\ lucra, apoi au `nceput practic lucr\rile de reabilitare [i consolidare. De remarcat c\ pilonii de sus]inere au fost fortifica]i, fiind forate 38 de coloane la o ad=ncime de 15 m fiecare”, a declarat Gheorghe Flutur.
Pre[edintele CJ a ]inut s\ sublinieze [i importan]a pe care o are acest pod ce face leg\tura `ntre localit\]ile Vere[ti [i Ude[ti. Conform acestuia, `n zilele urm\toare se va termina de turnat stratul de bitum [i `n aceste condi]ii podul va fi redeschis circula]iei.
“Este foarte important s\ facem aceste repara]ii cum trebuie, ca podul s\ ]in\ la urm\toarele viituri. Cel mai important lucru este c\ `n c=teva zile se va termina de turnat [i stratul de bitum [i astfel vom putea s\ punem din nou `n leg\tur\ zona Ude[tiului, cu zona Vere[tiului. Aceast\ zon\ este una foarte circulat\ mai ales c\ oamenii au terenuri de o parte [i de alta a r=ului Suceava. Din c=te [tiu eu, de la 1 decembrie lucr\rile vor fi finalizate [i circula]ia de pe podul de la Vere[ti va fi reluat\. Pe parcursul lucr\rilor am inspectat [antierul de mai multe ori [i m\ declar mul]umit de evolu]ia acestora”, a mai men]ionat Flutur.
Amintim c\ podul din comuna Vere[ti a fost distrus de inunda]ii `n vara anului trecut, termenul de finalizare stabilit ini]ial fiind luna februarie 2012. (Paul BONDAR)

Vezi si

Patru medalii de aur pt USV, la International Innovation Summit E-NNOVATE, în Polonia

În perioada 16-18 mai a.c., Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea …