Monday , May 20 2024

Contrabanda cu usturoi, `n preajma Sf=ntului Andrei


Poli]i[tii au g\sit `n ma[ina unui t=n\r din Negostina 360 kg de usturoi de contraband\, [oferul p\r\sind autoturismul [i fugind de la fa]a locului

O urm\rire ca `n filme, miercuri, pe raza jude]ului Suceava, un contrabandist fiind urm\rit de poli]i[ti aproximativ 10 km, pe traseul Horodnic de Sus – Marginea. Ma[ina acestuia a fost indisponibilizat\ abia dup\ ce i-a explodat o anvelop\, [oferul av=nd timp s\ fug\. ~n interior s-a g\sit cantitatea de 360 kg de usturoi, lucru justificabil oarecum dac\ lu\m `n considera]ie faptul c\ ziua `n care este s\rb\torit Sf=ntul Andrei se apropie [i conform tradi]iilor strigoii sunt alunga]i doar de mirosul usturoiului.
Conform poli]i[tilor, incidentul s-a petrecut `n jurul orei 03.00, poli]i[tii din Marginea f\c=nd semnal de orpire unui autoturism ce se deplasa pe DN 2E, din direc]ia Vicovu de Sus – Marginea. {oferul `ns\ nu a oprit la semnalele poli]i[tilor [i [i-a v\zut mai departe de drum. Poli]i[tii au procedat la urm\rirea acestuia, pe traseul Horodnic de Sus – Marginea, av=nd autospeciala poli]iei cu semnalele acustice [i luminoase `n func]iune. ~n centrul comunei Marginea, conduc\torul autoturismului a schimbat direc]ia de deplasare spre comuna Volov\], respectiv pe DJ 209K, unde la scurt timp i-a explodat o anvelop\. {oferul nu s-a l\sat `ns\ prins, [i a luat-o la fug\, el nemaifiind g\sit.
Poli]i[tii au controlat ma[ina abandonat\ [i au descoperit de ce conduc\torul nu a vrut s\ opreasc\. ~n interior s-a g\sit 360 kg usturoi de contraband\. Totodat\, conform unui comunicat trimis de IPJ Suceava, `n interiorul autoturismului au fost g\site mai multe documente ale unui autoturism `nmatriculat `n Marea Britanie [i o copie a unei c\r]i de identitate pe numele lui George A. din municipiul Boto[ani.
Automobilul `n cauz\ a fost re]inut pentru verific\ri, iar `ntreaga cantitate de usturoi `n valoare de 7.200 lei a fost confiscat\.
Dou\ ore mai t=rziu, la sediul Sec]iei de Politie din Marginea s-au prezentat Marin S. de 22 ani [i Ciprian C. de 21 ani, ambii din comuna B\lc\u]i, sat Negostina, care au declarat c\ autoturismul `n cauz\ a fost condus de Vasile C. de 24 ani, din aceea[i localitate [i apar]ine lui Marin S. care nu a putut prezenta documente justificative `n acest sens. Poli]i[tii continu\ cercet\rile `n vederea stabilirii persoanei care a condus autoturismul [i a transportat cantitatea de 360 kg usturoi, pentru a se dispune m\suri legale fa]\ de acesta. (Paul BONDAR)

Vezi si

Gheorghe Flutur, la lansarea candidatului PNL la Preutești: „100% la alegeri viitorul primar va fi Daniel Mihăilă”

Duminică, 19 mai, a avut loc lansarea candidaturii la funcția de primar al comunei Preutești …