Friday , May 17 2024

Noii reprezentanti ai medicilor suceveni `nca nu au fost alesi, din cauza prezentei reduse la vot

80 de medici suceveni, dintr-un minim acceptat de 600 de votan]i, [i-au ales `n zilele de 21-22 noiembrie reprezentan]ii pe care `i doresc la conducerea Colegiului Medicilor, din cele 68 de candidaturi depuse, motiv pentru care va fi organizat un al doilea tur de scrutin n pentru Comisia de Cenzori nu a fost depus\ nicio candidatur\, Colegiul urm=nd, cel mai probabil, s\ `ncheie contract cu o firm\ pentru gestionarea activit\]ii financiare

Primul tur al alegerilor generale organizate de Colegiul Medicilor `n perioada 21-22 noiembrie a fost invalidat din cauza prezen]ei reduse a medicilor din Suceava. Secretarul Comsiei Electorate, Liliana Gr\dinariu, a declarat c\ rezultatele voturilor depuse `n cele dou\ zile ar fi fost valabile dac\ prezen]a la vor ar fi fost de cele pu]in dou\ treimi. Astfel, din cei 900 de membri ai Colegiului Medicilor, cel pu]in 600 ar fi trebuit s\ fie prezen]i pentru a-[i alege reprezentan]ii. Dintre ace[tia, numai 80 [i-au exercitat dreptul `n acest tur de scrutin, motiv pentru care un al doilea tur va fi organizat `n perioada 28-29 noiembrie, `ntre orele 08.00 – 20.00, la sediul Colegiului Medicilor din Suceava.
Cu toate c\ aceste alegeri se desf\[oar\ o dat\ la fiecare patru ani, situa]ia nu este una inedit\. Prezen]a la vot a fost redus\ [i `n cazul alegerilor pentru Comisia de Disciplin\ din luna octombrie, Liliana Gr\dinariu preciz=nd c\ cei 80 de membri care au votat au [tiut, de fapt, de la bun `nceput, c\ fac doar un exerci]iu pentru cel de-al doilea tur de scrutin. Prezen]a la al doilea tur de scrutin este a[teptat\ s\ fie mai mare, dar indiferent de num\rul medicilor care vor vota, rezultatele vor r\m=ne valabile.
Dup\ patru ani, `n aceast\ lun\ vor fi ale[i noi membri ai Consiliului Jude]ean [i noi reprezentan]i ai medicilor suceveni `n Adunarea General\ a Colegiului Medicilor, de la nivel na]ional. Este vorba despre 13 membri pentru prima structur\ [i depsre patru pentru cea de-a doua. Pentru Consiliul Jude]ean au fost depuse 49 de candidaturi, iar pentru Adunarea General\ 18 candidaturi. Al]i membri ar fi trebuit s\ fie ale[i pentru Comisia de Cenzori, dar nici un medic nu [i-a depus candidatura pentru a gestiona aspectele financiare ale activit\]ii Colegiului. “Nici p=n\ acum Colegiul Medicilor nu a avut membri `n Comisia de Cenzori [i este posibil s\ fie `ncheiat un contract cu o firm\ pentru efectuarea acestor servicii”, a precizat Liliana Gr\dinariu.
Dup\ turul de scrutin din 28-29 noiembrie, vor fi ale[i 13 membri ai Consiliului Jude]ean [i [ase suplean]i, `n ordinea voturilor c=[tigate. Ace[tia urmeaz\ s\ se `ntruneasc\ `ntr-o [edin]\ pentru a alege pre[edintele Comisiei [i patru vicepre[edin]i, care vor forma Biroul de Conducere al Colegiului Medicilor Suceava. (Andreea DIACONU)

Vezi si

Protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, împotriva discriminării salariale

Salariații din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava  au întrerupt activitatea, joi, 16 mai 2024, …