Friday , May 17 2024

CONBUCOVINA – singura companie din Suceava premiata la concursul „Campioni `n Bussines”

Ziarul Financiar [i BCR au premiat, ieri, la Ia[i, opt companii din Moldova pentru rata de cre[tere a afacerilor `n ultimii doi ani de peste 100% n singura companie din Suceava premiat\ de ZF [i BCR a fost compania de construc]ii ConBucovina n „Datorez acest premiu `n primul r=nd colaboratorilor [i angaja]ilor mei. Mul]umesc familiei care m-a `n]eles c=nd am pus, de multe ori, afacerea pe primul plan. Trebuie s\ recunosc c\ nu a[ fi putut ob]ine acest premiu f\r\ lucr\ri pe fonduri europene iar aici un mare merit `l au autorit\]ile locale [i jude]ene”, ne-a declarat directorul companiei, Ilie Lahman

Ziarul Financiar, Enterprise Investors [i BCR, cu sprijinul Asocia]iei Triple Helix, au premiat, joi, la Ia[i, opt companii din zona Moldovei, din domeniul construc]iilor, textilelor, distribu]iei [i industriei alimentare, pentru cele mai mari rate de cre[tere ale afacerilor `n ultimii doi ani. Singura companie din Suceava premiat\ de ZF [i BCR a fost compania de construc]ii ConBucovina. Premiile au fost oferite `n cadrul evenimentului „Campioni `n business”, organizat la Ia[i.
~n Moldova, cele mai mari cre[teri `n privin]a cifrei de afaceri le-au `nregistrat firmele de construc]ii GEPROCON Ia[i, Construc]ii Hidrotehnice Ia[i, Con Bucovina Suceava, firma de distribu]ie medicamente Farma Rod Ia[i, produc\torul de scaune auto pentru copii TE-ROX PROD Pa[cani, firma Salbac din cadrul grupului Agricola Bac\u, compania de distribu]ie Racricom Gala]i [i Racova Vaslui, controlat\ de Adrian Porumboiu.
De men]ionat c\ ultimele dou\ firme nu au participat la gal\ [i nu au ridicat premiul, urm=nd probabil a le fi transmis la sediu. „Au fost selectate companiile profitabile, nu firmele de apartament. Ne-am uitat la cifra de afaceri, cre[terile medii la firmele premiate fiind de 100% anual. E adev\rat c\ `n Moldova sunt mai pu]ine companii cu cre[teri importante, mai ales pe zona industriilor cu valoare ad\ugat\ mare. Lipsa infrastructurii `n Moldova poate fi una dintre cauze”, a declarat Sorin P`slaru, redactor-[ef al Ziarului Financiar. El a spus c\ autorit\]ile ar trebui presate, astfel `nc=t proiectele de infrastructur\ s\ ajung\ pe masa guvernului.
Clasamentul celor mai dinamici antreprenori a luat `n calcul aproape 3.400 de companii din toat\ ]ara conduse de antrepenori independen]i [i care au avut anul trecut o cifr\ de afaceri cumulat\ de aproape 100 de miliarde de euro [i peste 950.000 de angaja]i.
Printre cele mai bune firme din acerst clasament a fost [i compania sucevean\ de construc]ii ConBucovina, una din cele mai vechi de pe pia]a local\. Cre[terea cifrei de afaceri a acesteia a fost de peste 100% iar num\rul de angaja]i, `n medie, este de circa 200. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a fost de 40 de milioane de lei. „Este prima dat\ c=nd particip la o competi]ie de aceast\ anvergur\ [i sunt premiat. Sper ca anul viitor s\ pot fi premiat [i datorit\ rezultatelor ob]inute de cealaltr\ firm\ a mea, Railex. Datorez acest premiu, `n primul r=nd, colaboratorilor [i angaja]ilor care au fost al\turi de mine [i la bine [i la greu”, ne-a declarat directorul companiei ConBucovina, Ilie Lahman.
El a precizat c\ mai are de remarcat cel pu]in dou\ categorii c\rora trebuie s\ le adreseze mul]umiri pentru premiul ob]inut, una ]ine mai cu seam\ de latura personal\ iar cealalt\ `n ce prive[te colaborarea cu institu]iile statului. ~n ce prive[te primul aspect, Ilie Lahman a recunoscut c\ munca de afaceri presupune uneori luarea unor op]iuni nu foarte convenabile `n rela]iile din familie. „Doresc s\ mul]umesc foarte mult familiei care m-a `n]eles [i `n situa]iile c=nd am pus pe prim plan afacerile”, ne-a spus, cu franche]e, Ilie Lahman.
~n ce prive[te colaborarea cu institu]iile statului, el a precizat c\ odat\ cu criza imobiliar\, comanda public\ a devenit tot mai important\ pentru oamenii de afaceri din domeniul construc]iilor. Din punctul s\u de vedere, `n absen]a unor lucr\ri de mare amploare derulate `n cadrul unor proiecte ale autorit\]ilor locale sau jude]ene, firma ConBucovina nu ar fi putut `nregistra rezultate at=t de bune. „dac\ nu erau lucr\ri `n jude], st\team acas\. Trebuie s\ recunosc [i s\ mul]umesc autorit\]ilor locale pentru c\ s-au implicat `n atragerea de fonduri europene pentru diverse proiecte iar un merit incontestabil a avut `n acest sens [i conducerea Consiliului Jude]ean”, a declarat Ilie Lahman. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, împotriva discriminării salariale

Salariații din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava  au întrerupt activitatea, joi, 16 mai 2024, …