Monday , May 20 2024

Peste jumătate din sucevenii vaccinați anti-COVID ultima săptămâna sunt la doza a treia. Ușoară scădere a incidenței cazurilor active în municipiul reședință de județ

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat în conferința de presă de miercuri, 6 octombrie, că a constatat o îmbunătățire a ritmului de vaccinare anti-COVID-19 la nivelul reședinței de județ.

Potrivit celor afirmate de Ion Lungu, în ultima săptămână au fost utilizate 3.789 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2. Nu mai puțin adevărat este însă faptul că o mare parte din beneficiari sunt, de fapt, cei care au mai fost vaccinați și care apelează la ceea ce în spațiul public se numește doza a treia. De fapt, schema completă la majoritatea vaccinurilor contra SARS-CoV-2 presupune două doze, perioada de valabilitate fiind de 180 de zile, însă pe fondul unor analize și a unor decizii politice, s-a considerat că persoanele care s-au vaccinat cu schema completă nu trebuie să mai reia procedura în sensul de a mai face încă două doze, ci doar o a treia.

Din cele 3.789 de doze utilizate la nivelul municipiului Suceava în ultima săptămână, Ion Lungu a spus că 2.040 reprezintă doza a treia. Asta înseamnă, pe de o parte, că încă mai este o retincență în partea unor segmente ale populației Sucevei cu privire la vaccinarea contra virusului SARS-CoV-2, dar că mulți din cei care s-au vaccinat cu circa jumătate de an în urmă ori poate chiar mai mult au încredere în această metodă de imunizare.

Este însă de precizat că primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat în dimineața zilei de miercuri că reședința de județ se apropie de rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori – marți fiind peste 5,88‰ – când în cazul acesta vor fi instituite restricții mai dure în sensul carantinării localității și, în acest sens, a cerut în continuare locuitorilor să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului și să se vaccineze.

Miercuri după amiază, conform datelor communicate de CJSU, la nivelul municipiului Suceava s-a înregistrat o ușoară scădere a numărului cazurilor active de COVID-19, incidența lor coborând la 5,77‰. (D.P.)

Vezi si

Gheorghe Flutur, la lansarea candidatului PNL la Preutești: „100% la alegeri viitorul primar va fi Daniel Mihăilă”

Duminică, 19 mai, a avut loc lansarea candidaturii la funcția de primar al comunei Preutești …