Monday , May 20 2024

Doi tineri, arestați pentru că au încercat să violeze o fată de 16 ani

Pe 19 ianuarie,  C.I., o tânără de 16 ani din comuna Ciprian Porumbescu a acceptat invitația a trei tineri,  Titianu Marius, de 24 ani, din  Suceava, B. Ion-Ștefan, de 17 ani și U. A., de 18 ani, ambii din Șcheia, de a se plimba cu mașina celui din urmă si de a merge in mai multe baruri din Suceava și Mihoveni. În toiul nopții, după aceste periplu, la întoarcere spre  comuna Ciprian Porumbescu, Titianu Marius și B. Ion-Ștefan au exercitat presiuni și acte de violență asupra fetei cu scopul de a o forța să întrețină raporturi sexuale.

Tânăra a ripostat și s-a apărat de cei doi, Titianu Marius și B. Ion-Ștefan reușind să rupă anumite articole de îmbracaminte ale victimei.

La intrarea în comuna Ciprian Porumbescu, la o distanță de aproximativ 5 km de locuința victimei, aceasta i-a cerut conducătorului auto U. A. să oprească autoturismul, ocazie cu care a fugit pe un teren agricol, fiind îmbrăcată sumar.

În cursul zilei de 19 ianuarie 2021, ora 17:00, victima a fost externată din Spitalul Județean Suceava, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, refuzând în primă instanță colaborarea cu organele de cercetare penală.

Fata a fost examinată din punct de vedere medico-legal, concluzionându-se provizoriu că prezenta pe suprafața corpului leziuni de violență care pledează pentru comiterea unei tentative la infracțiunea de viol, neprezentând urme specifice de contact sexual recent.

În cadrul cercetărilor a fost solicitat sprijinul unui lucrător din cadrul D.G.A.S.P.C. Suceava în vederea consilierii victimei.

Având în vedere probatoriul administrat s-a solicitat, iar judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea, fiind emise 3 mandate de percheziție domiciliară.

La nivelul Poliției Municipiului Suceava a fost întocmit un plan de măsuri în vederea punerii în aplicare a celor 3 mandate de percheziție domiciliară, fiind constituite echipe formate din lucrători ai SPR 9 Șcheia și Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul a 6 lucrători SAS din cadrul IPJ Suceava și a 8 lucrători din cadrul IJJ Suceava.

În baza mandatelor de aducere emise, cele trei persoane au fost conduse la sediul SPR 9 Șcheia pentru continuarea cercetărilor, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus reținerea suspecților Titianu Marius și B. Ion-Ștefan sub aspectul comiterii „tentativei la infracțiunea de viol” pe o durată de 24 ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Titianu Marius și B. Ion-Ștefan sub aspectul comiterii infracțiunii menționate.

Totodată, inculpații au fost prezentați Judecătoriei Suceava cu propunerea de arestare preventivă. Instanța și-a însușit propunerea organului de urmărire penală, emițând pe numele inculpaților mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile, fiind introduși în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava.

Vezi si

Meci de Liga V-a întrerupt după o încăierare generală între jucători și spectatori

Cazul meciului dintre Polul Nord Brodina și Unirea Salcea va ajunge miercuri pe masa Comisiei …