Monday , May 20 2024

În ziua schimbării șefului ATOP, Flutur a cerut acestei structuri verificări privind cazul de la Moldovița cu localnicul care a vandalizat mașinile turiștilor

Președintele Consiliului Județean Suceava, ­Gheorghe Flutur, a solicitat Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava să verifice ce s-a întâmplat la Moldovița, unde un bărbat a agresat turiștii ce se plimbau cu Mocănița. „A fost pusă în pericol securitatea unor oameni, turiști, imaginea județului Suceava și cred că trebuie făcută o analiză mai atentă și mai profundă a ceea ce s-a întâmplat în zonă, pentru a nu mai avea astfel de incidente. Presa a reflectat comportamentul absolut deplasat al unui individ din Moldovița care a adus mai multe pagube unor proprietari de autoturisme. Din punct de vedere al siguranței turiștilor, județul Suceava a înregistrat o pierdere, o palmă rușinoasă. Vrem ca acesta să fie un incident izolat și fie tratat cu toată seriozitatea”, a declarat Gheorghe Flutur.

Este de precizat că solicitarea către ATOP a fost făcută în contextul în care șeful acestei structuri, g-ral (r) Eugen Şalar a demisionat motivând că va pleca o perioadă mai lungă de timp cu familia din județul Suceava. În locul lui Eugen Şalar (care a fost și consilier județean din partea PNL) în ATOP a venit de consilierul județean PNL Vasile Tofan. De asemenea, odată vacantat mandatul de consilier județean al lui Eugen Şalar, s-a procedat la desemnarea altui consilier din lista supleanților PNL. Astfel, tânărul dornean Raul Mihai Alexievici a ajuns consilier județean, în ședința de ieri fiind validat mandatul său după ce el a depus jurământul.

În ceea ce privește situația de la Moldovița despre care Gheorghe Flutur a cerut ATOP-ului implicare, menționăm că pe 17 iunie 2019, orele 17:00, mecanicul locomotivei Mocănița a sesizat polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați despre faptul că la vreo zece mașini parcate în gara C.F.R. Moldovița-Mocănița, au fost tăiate cauciucurile. Acest aspect a mai fost sesizat la „112” de către un tânăr bucureștean. Cercetările au reliefat că un localnic de 42 de ani care a obstrucționat circulația Mocăniței postând un vehicul pe calea ferată și aruncând cu pietre în direcția trenului. (D.P.)

 

Vezi si

Patru medalii de aur pt USV, la International Innovation Summit E-NNOVATE, în Polonia

În perioada 16-18 mai a.c., Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea …