Monday , May 20 2024

Padurar batut de ciobani din Cacica

N cu r\ni importante, p\duratul Gheorghe Boloca a fost internat la Spitalul or\[enesc Gura Humorului n medicii legi[ti urmeaz\ s\ stabileasc\ num\rul de zile de `ngrijiri medicale pentru a se stabili `ncadrarea juridic\
Vineri sear\, pe raza unui canton silvic din cadrul Ocolului Silvic Solca, p\durarul Gheorghe Boloca a `ncasat o b\taie sor\ cu moartea de la doi ciobani, care `nt=mpl\tor au acela[i nume de familie cu acesta dar nu are nicio leg\tur\ de rudenie cu acesta, conform sus]inerilor f\cute de Cezar Tulbure, [eful Biroului Paz\ din cadrul Direc]iei Silvice Suceava . Agresorii au fost indica]i ca fiind  Nicanor [i Artenie Boloca, ciobani din comuna Cacica, care p\[unau st=nele `n p\durea Ocolului Silvic Solca, f\r\ drept. P\durarul Gheorghe Boloca a fost dus [i internat la Spitalul or\[enesc Gura Humorului, au fost sesiza]i poli]i[tii din Cacica iar Direc]ia Silvic\ Suceava a sesizat Parchetul de pe l=ng\ Judec\toria Gura Humorului pentru continuarea cercet\rilor sub aspectul s\v=r[irii infrac]iunii de ultraj.
Potrivit [efului Biroului Paz\ din cadrul Direc]iei Silvice Suceava, p\durarul a fost lovit cu b=tele p=n\ a fost l\sat `ntr-o balt\ de s=nge. Medicii legi[ti urmeaz\ s\ stabileasc\ gravitatea loviturilor, func]ie de care se va face [i `ncadrarea juridic\ efectiv\ a faptelor s\v=r[ite de cei doi ciobani din Cacica.
Cezar Tulbure a declarat c\ `n ultima perioad\ s-a `nmul]it num\rul de abuzuri la adresa p\durarilor  din sistemul silvic sucevean. Dac\ p=n\ acum c=]iva ani, num\rul ultrajelor era de unul, cel mult dou\ anual, `n ultima perioad\ acestea s-au `nmul]it p=n\ la trei [i chiar patru pe an.
”Dac\ organele de anchet\ [i instan]ele de judecat\ vor veni `n sprijinul nostru, sanc]ion=nd corect astfel de fapte, s-ar putea diminua acest gen de acte de agresiuni”, comenteaz\ [eful biroului Paz\ din cadrul Direc]iei Silvice Suceava, Cezar Tulbure. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Patru medalii de aur pt USV, la International Innovation Summit E-NNOVATE, în Polonia

În perioada 16-18 mai a.c., Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea …

No comments

  1. Trebuie ferm descurajat asemenea fapte prin aplicarea legilor!