Monday , May 20 2024

19 distinctii pentru elevii suceveni la un concurs national de matematica

Ajuns la cea de-a XV-a edi]ie, Concursul Na]ional de Matematic\ Aplicat\ „Adolf Haimovici” care a avut loc la Ia[i, `n intervalul 17- 19 aprilie, [i-a desemnat printre c=[tig\tori [i patru elevi suceveni.
Concursul s-a adresat elevilor de liceu [i s-a desf\[urat sub egida Ministerului Educa]iei, Cercet\rii, Tineretului [i Sportului [i a Societ\]ii de {tiin]e Matematice din Rom=nia. Competi]ia final\ a avut un grad `nalt de dificultate, în concurs particip=nd 610 elevi din toate jude]ele ]\rii, 25 fiind de la unit\]ile [colare din jude]ul nostru. Acest lucru nu a reprezentat un impediment pentru elevii suceveni s\ se pozi]ioneze în clasamentul general pe primele locuri, 19 dintre ace[tia fiind premia]i. Ei au ob]inut un premiu II, 3 premii III [i 15 men]iuni.
Elevii premia]i au fost Daniel Dimitrie Bondur de la Colegiul Tehnic R\d\u]i, `ndrumat de Didina Buculei (premiul II), Ioana Papuc de la Colegiul Na]ional „Petru Rare[”, coordonat\ de prof. Elena Monacu (premiul III), Adrian Lungoci de la Colegiul Tehnic R\d\u]i preg\tit de Silvia Morariu [i Florin M`ndril\ de la Grupul {colar Nr.1 C=mpulung Moldovenesc, preg\tit de Lucia Bordeianu.
Concursul a fost sus]inut de c\tre participan]i în amfiteatrele Facult\]ii de Construc]ii de Ma[ini [i Management Industrial, din cadrul Universit\]ii Tehnice “Gheorghe Asachi“ din Ia[i.
Conducerea facult\]ii a hot\rât ca elevii premia]i la etapa final\ a concursului s\ fie admi[i, f\r\ concurs, la Facultatea de Construc]ii de Ma[ini [i Management Industrial din Ia[i, `n cazul `n care dup\ absolvirea liceului ei vor opta pentru aceast\ facultate. De asemenea, pentru anul I de studiu, facultatea va acorda un num\r de 16 burse profesionale studen]ilor care au fost premia]i ai Concursului Na]ional de Matematic\ Aplicat\ “Adolf Haimovici“. (Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Patru medalii de aur pt USV, la International Innovation Summit E-NNOVATE, în Polonia

În perioada 16-18 mai a.c., Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea …

No comments

  1. Mindrila Florin

    Il cheama Ioan Papuc nu Ioana 🙂