Saturday , May 18 2024

Explozie lângă o staţie de autobuz la Ierusalim

Explozia s-a produs în faţa unui centru de conferinţe, care se află în faţa gării centrale din Ierusalim.

O explozie s-a produs în Ierusalim , în centrul oraşului, şi s-a soldat cu peste 30 de răniţi. Răniţii au fost duşi la spitalul Hadasa.

Un dispozitiv exploziv a fost ataşat de o cabină telefonică în locul în care s-a produs explozia din Ierusalim, a anunţat poliţia.

Nu este clar dacă atacul a fost comis de un kamikaze. Intrarea în oraş a fost închisă, iar poliţia şi ambulanţele au sosit la faţa locului.

Explozia s-a produs în faţa unui centru de conferinţe, care se află în faţa gării centrale din Ierusalim.

Atacul vine după ce vicepremierul israelian Silvan Shalom a avertizat miercuri că Israelul ar putea lansa o nouă ofensivă militară în Fâşia Gaza, controlată de Hamas, după ce mai multe rachete şi obuze de mortieră au fost lansate din regiune în deşertul Negev. Jihadul Islamic, o facţiune mai mică din Gaza şi aliat Hamas, a revendicat două atacuri asupra Be’er Sheva şi unul asupra Ashdod, relatează cotidianul Haaretz.

Atacurile intervin pe fondul unei intensificări a schimburilor de focuri de armă între Israel şi Hamas, soldate marţi cu moartea a patru civili palestinieni şi cinci militanţi.

Vicepremierul Silvan Shalon a declarat pentru Israel Radio că situaţia aminteşte de evenimentele de dinainte de ofensiva israeliană din Gaza din 2008-2009, soldată cu moartea a circa 1.400 de palestinieni.

“Este posibil să trebuiască să ne întoarcem la acea operaţiune”, a spus Shalon. “Spun asta deşi ştiu că un astfel de lucru ar aduce regiunea într-o situaţie mult mai explozivă”, a adăugat el.

Oficialul a avertizat că, dacă tirurile de rachete vor continua, Guvernul de la Ierusalim va fi obligat să lanseze o operaţiune amplă pentru a îndepărta regimul Hamas. Operaţiunea ar urma să vizeze liderii şi comandanţii mişcărilor teroriste, nu doar tunele şi zonele deschise, potrivit lui.

Ministrul culturii, Limor Livnat, a adoptat un ton similar, spunând că Israelul ar putea fi nevoit să lanseze operaţiunea “Cast Lead 2”.

Vezi si

Zelenski recunoaşte o lipsă de oameni şi o problemă de “moral” al trupelor

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a recunoscut vineri, într-un interviu acordat AFP, că ţara sa duce …