Thursday , April 18 2024

VIDEO. UPDATE: Explozie puternică în Istanbul, la un club de noapte. Sunt 29 de morți

Dezastrul a avut loc marți, în jurul orei 13:00, pe strada Yıldız Posta din Istanbul, într-o clădire cu 16 etaje, la un club de noapte aflat la un etaj inferior al clădirii. La fața locului s-au deplasat un număr mare de polițiști, pompieri și paramedici. 

UPDATE: Bilanţul persoanelor decedate a urcat la 29, potrivit agenţiei turce Anadolu, care citează un anunţ al guvernatorului oraşului. În comunicatul guvernatorului din Istanbul se precizează că incendiul a izbucnit la ora locală 12:47 în timpul unor lucrări de renovare la centrul de divertisment ce funcţiona la subsolul şi mezaninul clădirii de 16 etaje situată pe strada Gayrettepe Mahallesi Gönenoğlu. Mai multe echipe de pompieri şi echipaje de salvare au fost trimise la faţa locului. Pompierii au intervenit cu 31 de vehicule şi 86 de persoane.

Știre inițială: În declarația făcută de Biroul Guvernatorului din Istanbul, s-a afirmat că incendiul, care a făcut 15 morți, ar fi fost cauzat de renovările la clubul de noapte Masquerade. Erdogan l-a sunat pe ministrul de Interne Președintele Recep Tayyip Erdogan l-a sunat pe ministrul de Interne Yerlikaya și a primit informații despre incendiul de la Gayrettepe, Istanbul, în care și-au pierdut viața 15 persoane.

I

După explozie, în clubul de noapte a izbucnit un incendiu. Pe măsură ce focul creștea, clubul și clădirea s-au umplut de fum. Cei care se aflau în club și în clădire în acel moment au rămas prinși în interior.

Primarul Municipiului Metropolitan din Istanbul, Ekrem Imamoglu, a anunțat la fața locului că numărul persoanelor care și-au pierdut viața a crescut la 15, după ce estimările erau că 12 persoane ar fi decedat.

 

Vezi si

Consiliul de Securitate al ONU votează vineri privind primirea în organizaţie a statului palestinian

Consiliul de Securitate al ONU urmează să voteze vineri în privinţa cererii statului palestinian de …