Tuesday , April 30 2024

Politistii locali, dezamagiti de salariile luate dupa majorarea anuntata, de 15 la suta

N chiar dac\ au un alt statut, ace[tia  au salarii de mizerie, comparabile cu un ajutor de şomaj n “Majorarea salariilor de 15 la sut\, anun]at\ de Guvern, nu se reg\se[te, fiind de fapt o cre[tere cu doar 11 procente”, a spus Viorel Horodenciuc, [eful Poli]iei Locale Suceava

Cei care i-au privit cu neîncredere pe poli]i[tii comunitari [i s-au mai certat cu ei contestându-le deciziile, trebuie s\ aib\ mare grij\ pe viitor. Odat\ cu transformarea în poli]ie local\, orice afront adus unui poli]ist se poate l\sa cu dosar penal pentru ultraj.  “E o noutate legislativ\ care pe noi ne avantajeaz\ în mod firesc. Poli]ia local\ este autoritate de stat [i dac\ un poli]ist este înjurat sau lovit e ultraj. De asemenea, conform modific\rilor legislative exist\ o protec]ie a angaja]ilor [i a familiilor acestora în caz de invaliditate. O protec]ie a bunurilor [i familiei, lucru de care nu aveam parte cât timp am fost poli]i[ti comunitari”, ne-a declarat Viorel Horodenciuc, directorul  Poli]iei Locale Suceava.  El a spus c\  `n r=ndul poli]i[tilor locali se a[tepta ca odat\ cu transformarea poli]iei comunitare `n poli]ie local\ salariile s\ fie majorate `ns\ acest lucru nu s-a `nt=mplat. Chiar dac\ au un alt statut, poli]i[tii locali au salarii de mizerie, comparabile cu un ajutor de şomaj. Cu toate acestea, răspunderile unui agent de poli]ie local\ sunt complexe, de la paza obiectivelor de interes strategic pân\ la prinderea infractorilor.
Horodenciuc a afirmat c\ majorarea salariilor de 15 la sut\ anun]at\ de Guvern nu se reg\se[te, fiind de fapt o cre[tere cu doar 11 procente.
“Poli]i[tii locali nu se g=ndesc la ultraj `n acest moment ci sunt nemul]umi]i de lefurile pe care le au.  Ei `[i fac treaba,  iar acest fapt nu poate fi contestat, `ns\ salariile sunt cuprinse `ntre 4,5 [i 7-8 milioane de lei vechi” a mai spus directorul Poli]iei Locale. El se a[teapt\ ca `n urm\toarele zile 9-10 agen]i s\ `[i dea demisia `ntruc=t au anun]at deja c\ sunt nemul]umi]i de salarii dup\ recalcularea acestora.
Pe de alt\ parte, Viorel Horodenciuc a precizat c\ Uniunea Poli]i[tilor Comunitari a propus  un alt  regulament de organizare [i func]ionare al Poli]iei Locale care a fost agreat de primari , acesta fiind postat pe site-ul Ministerului Administra]iei [i Internelor iar dup\ circa trei s\pt\m=ni a fost [ters. “~n varianta propus\ de noi salariul unui poli]ist local era de func]ionar public dar erau ad\ugate ni[te sporuri legale. Nu se ajungea la venitul unui poli]ist  ca atare ,dar erau prev\zute alte avantaje. ~ns\ credem c\ a fost interesul MAI de a nu se conferi un statut parte poli]istului local. Salariul care a fost ridicat de angaja]i, dup\ majorarea anun]at\ de guvernan]i nu este nici pe departe mul]umitoare. Ne a[tept\m s\ `[i dea demisia din angaja]i `ntruc=t speran]ele lor s-au dus pe apa s=mbetei. A fost practic o majorare de 11 la sut\, iar sporul a fost inclus `n salariul de baz\”, sus]ine conducerea Poli]iei Locale Suceava. (Cristina SCOR}ARIU)

Vezi si

Primarul Lungu: A fost semnat contractul pentru noua autobază destinată transportului metropolitan

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, marți dimineață, că a fost semnat contractul de …

No comments

  1. la cata scola au….