Monday , May 20 2024

Calvarul pasagerilor ieseni la Aeroportul Suceava

N din cauza ce]ii, nici ieri nu a putut fi realuat\ activitatea normal\ la Aeroportul sucevean, zeci de c\l\tori a[tept=nd ore `n [ir `mbun\t\]irea vremii n printre cei care au a[teptat la Salcea ridicarea ce]ii s-au num\rat [I c=teva zeci de ie[eni care au plecat p=n\ la urm\ spre bucure[ti cu microbuze puse la dispozi]ie de TAROM n
Condi]iile meteo au bulversat, din nou, planurile pasagerilor curselor aeriene ce trebuiau s\ mearg\ din nordul Moldovei spre Bucure[ti.  Dac\ `n cursul zilei de luni cea]a a cauzat mari probleme la aterizare pe aeroportul „Henry Coand\” de la Otopeni, `n cursul zilei de mar]i problemele s-au mutat la aeroportul „{tefan cel Mare” de la Salcea. ~n tot acest timp, de la Ia[i nu au fost posibile zboruri, astfel `nc=t avionul companiei Tarom care aterizase, duminic\ seara, la Suceava `ntruc=t nu erau condi]ii meteo favorabile pentru a ateriza la Ia[I, a fost men]inut `n zilele de luni [i mar]i la Suceava. Asta `nseamn\ c\ to]i pasagerii care cump\raser\ bilete de c\l\torie cu avionul de la Ia[i la Bucure[ti au fost prelua]i [i trimi[i, at=t luni, c=t [i mar]i, spre Suceava. Luni cursele aeriene spre Otopeni au fost anulate, motiv pentru care at=t pasagerii ce cump\raser\ bilete de la Suceava spre Bucure[ti, c=t [i cei care veniser\ de la Ia[i ca s\ se `mbarce spre Bucure[ti nu au putut ajunge `n capitala Rom=niei pe calea aerului. O parte din ei au renun]at, al]ii au optat pentru o c\l\torie cu trenul iar vreo 25 au mers cu microbuze, pe cheltuiala companiei Tarom. Crez=nd c\ mar]i va fi altfel [i cont=nd pe faptul c\ luni sear\ se deschisese traficului aeroportul de la Otopeni, zeci de ie[ini veniser\ [i ieri la Suceava pentru a se `mbarca `n cursa aerian\ spre capitala Rom=niei.
Diminea]\, la ora 7, zborul regulat Suceava – Tarom a putut fi efectuat, cu o `nt=rziere de c=teva zeci de minute. „A fost o bre[\, de vreo treizeci de minute, `n care s-a putut decola `n condi]ii de siguran]\ de la Suceava. Vremea s-a stricat foarte tare mai t=rziu iar pasagerii care au ajuns de la Ia[i dup\ ora 10 au a[teptat c=teva ore, `n speran]a c\ avionul va putea decola. Vizibilitatea a fost foarte sc\zut\, `ntre 50 [i 100 de metri iar pilotul nu s-a `ncumetat la un asemenea risc. Avionul companiei Tarom care trebuia s\ fie la Ia[i a r\mas [i mar]i la Suceava, sper\m s\ poat\ fi o vreme mai bun\ `n cursul zilei de miercuri [i s\ poat\ decola `nspre Bucure[ti”, a declarat directorul Regiei Autonome „Aeroportul Interna]ional {tefan cel Mare” Suceava, Dumitru Sahlean. El a precizat c\ `nc\ nu era sigur dac\ zborul de mar]i sear\ de la Otopeni la Salcea putea fi efectuat `n condi]iile `n care la Suceava nu erau condi]ii de aterizare `n siguran]\ a aeronavei. ~n ce prive[te pasagerii care au venit, ieri, de la Ia[i pentru a se `mbarca de la Suceava spre capital\, Dumitru Sahlean a precizat c\, din informa]iile pe care le de]ine, `n jur de dou\zeci dintre ei au acceptat ca s\ mearg\ `n Bucure[ti cu microbuzul, pe cheltuiala companiei TAROM. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Patru medalii de aur pt USV, la International Innovation Summit E-NNOVATE, în Polonia

În perioada 16-18 mai a.c., Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea …