Monday , April 29 2024

Iohannis are dubii privind numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT. Presedintele a cerut stenogramele interviului de la CSM

horodniceanu

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, spre consultare, stenograma şedinţei CSM în care Daniel Horodniceanu (foto) a susţinut interviul pentru postul de procuror-şef al DIICOT. Horodniceanu a fost propus pentru a ocupa funcţia lăsată liberă de Alina Bica de către ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. Interviul a avut loc în 4 mai.
“În vederea exercitării prerogativelor de numire în funcție a procurorului-șef al DIICOT, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Președintele României a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, şedinţă în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, precum şi documentele care au fost avute în vedere la adoptarea Hotărârii nr. 192/04.05.2015 a Secţiei pentru procurori, prin care a fost avizată această propunere”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
Daniel Constantin Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT Iaşi, a fost propus de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, pentru a ocupa funcţia rămasă vacantă la şefia DIICOT după arestarea Alinei Bica.
Horodniceanu, în vârstă de 41 de ani, a fost ales de Cazanciuc dintre şase procurori care au depus dosarul pentru şefia DIICOT.
Horodniceanu are o vechime de 16 ani in functia de procuror, dintre care sase ani in functii de conducere, iar in prezent este procuror-sef al Serviciului Teritorial Iasi al DIICOT din anul 2012.
În mandatele sale, DIICOT Iaşi (în perioadele 2006-2009 şi 2012-2015) s-a remarcat prin numărul foarte mare de arestări şi percheziţii care au dus la destructurarea unor reţele de contrabandă cu tutun la graniţa dintre România şi Republica Moldova.
De asemenea, procurorul a fost formator in cadrul Institutului National al Magistraturii in probleme de etica si deontologie profesionala a magistratului, precum si formator in domeniul ascultarii copilului in cadrul procedurilor judiciare si in domeniul protectiei victimelor infractiunilor de violenta si trafic de persoane.
realitatea.net
 

Vezi si

Paul Lambrino, fugit din țară înainte de condamnare, a fost reţinut în Malta

Prinţul Paul Phillipe al României a fost depistat şi reţinut într-un resort din Malta, acolo …