Monday , April 29 2024

Principesa Maria se mută definitiv în România. Va prelua o parte din îndatoririle Casei Regale

principesa maria

Principesa Maria se mută definitiv în România. Mezina Regelui Mihai şi a Reginei Ana are 50 de ani şi va prelua o parte dintre însărcinările Casei Regale. Anunţul a fost publicat, miercuri, pe blogul şi pe pagina de Facebook ale Casei Regale a României.
Principesa Maria va participa pe 18 ianuarie la evenimentele organizate la Bucureşti cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la întoarcerea primului membru al Familiei Regale (principesa moştenitoare Margareta) în România. Pe 18 ianuarie 1990, păşea pe pământ românesc primul membru al Familiei Regale după o întrerupere de 42 de ani.
Începând din 18 ianuarie, principesa Maria va rămâne în România şi va locui la Bucureşti, urmând ca aceasta să preia o parte dintre însărcinările Casei Regal
Principesa Maria a României s-a născut în exil, la Copenhaga, în ziua de 13 iulie 1964. Nașă de botez i-a fost Principesa Moștenitoare Margareta, sora ei.
Principesa Maria a locuit și studiat în Elveția, apoi a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor.
A lucrat la New York, în relaţii publice, pentru mai multe companii private. Actualmente, locuiește în Statul New Mexico și activează în domeniul consultanței private.
Alteța Sa Regală a petrecut, în ultimii ani, Crăciunul la Săvârșin, în compania Majestăților Lor și a Altețelor Lor Regale. Principesa a fost de mai multe ori în vizită în țară și la București.
Pe 7 mai 2014, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a conferit, în numele Regelui Mihai I, Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce Principesei Maria.
 
 

Vezi si

UDMR, pe prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare

UDMR se va afla pe prima poziție a buletinului de vot la alegerile europarlamentare, iar …