Wednesday , May 15 2024

Vulpe turbata, ucisa si devorata de un caine, la Poiana Marului

Directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru a anun]at c\ ieri a fost diagnosticat al 23-lea caz de rabie din cursul acestui an. Potrivit acestuia, `ntr-o exploata]ie forestier\ de pe raza localit\]ii Poiana M\rului, comuna Malini a fost g\sit\, de c\tre proprietarul acesteia, Ioan Gugu]\, o vulpe moart\, ucis\ `n timpul nop]ii de c\tre unul din c=inii acestuia. Vulpea g\sit\ moart\ era par]ial m=ncat\ de c=ine.
~n urma examenelor de specialitate din cadrul laboratorului sanitar veterinar Suceava, sec]ia de virusologie, s-a stabilit diagnosticul de rabie pe probele prelevate de la vulpea `n cauz\. A fost efectuat\ o ancheta epidemiologic\, stabilindu-se un program de m\suri care include izolarea [i punerea sub observa]ie a c=inelui care a omor=t [i s-a `nfruptat din vulpea turbat\.
„Av=nd `n vedere pericolul deosebit pe care `l reprezint\ rabia pentru om aten]ion\m din nou asupra regulilor de protec]ie necesare `n cazul `n care exist\ situa]ii similare: cadavrele carnivorelor s\lbatice nu trebuie manipulate, jupuite [i trebuie anun]at medicul veterinar pentru a preleva probe”, a transmis directorul DSVSA, doctorul Petrea Dulgheru. (N.R.)

Vezi si

Garda Forestieră Suceava a aplicat luna trecută amenzi de 762.500 lei. Fotografiile neconforme la avizele de însoțire a lemnului – 90% din contravenții

În luna aprilie 2024 personalul Gărzii Forestiere Suceava a desfășurat, în principal, atât activități de …