Tuesday , April 16 2024

Se caută ucigașul unui câine care a fost stropit cu benzină și incendiat, în comuna Hănțești

”Cățelul nu a reușit să depășească noaptea critică. Arsurile erau mult prea grave, afectându-i întreaga gură, traheea și esofagul. S-a stins în cel mai oribil mod posibil – purtând imaginea călăului său în minte, neputincios să-l indice. Oameni buni din Hânțești, apelăm la spiritul vostru civic, la atenția distributivă și la vorbele care circulă prin sat și vă rugăm să ne transmiteți orice informație favorabilă acestui caz! Dacă știți al cui este, dacă l-ați văzut în flăcări, dați un semn pe mesagerie! Garantăm păstrarea anonimatului”, este mesajul Asociației ”Casa lui Patrocle”, care a preluat, luni, animalul aflat într-o stare precară și l-a internat la cabinetul TigmaVet, unde a fost perfuzat, îngrijit și ținut în viață, cu strădanie, preț de câteva ore bune. Rănile au fost prea multe și prea grave, iar cățelul a pierdut lupta pentru viața sa.

Un nou caz de cruzime față de animale a fost făcut public de Asociația ”Casa lui Patrocle”, de data aceasta fiind vorba despre incendierea unui câine, care a fost găsit pe raza comunei Hănțești, ascuns în curtea unei localnice, sub cotețul de găini. Rănile de pe corpul patrupedului i-au îngrozit pe oamenii care au încercat din răsputeri să îi salveze viața.

”E uluitor ce ne este dat să trăim! E atât de rău și atât de grav încât furia ne înrobește sufletul și mintea! Iată câinele pentru care solicitam mai devreme transport! Ars de viu, incendiat, duhnind a benzină și a grămezi chinuite de carne bolnavă! Ne privește cu niște ochi slugarnici care cerșesc îndurarea. Plânge icnit, în timp ce plămânii i se contractă-n disperare. Ce-a putut să facă atât de rău încât să merite una ca asta?! Cât de tare ne-am degradat ca oameni și câte clivaje sociale or mai fi de îndurat, până la epuizare? Adevărul acestui suflet umblă deghizat în întrebări fără răspuns. Cu toate astea, cineva a ticluit un plan. A cumpărat benzină, i-a împânzit blana cu ea, a aprins chibritul și s-a bucurat de un spectacol al morții. În râsete mârșave și gesturi de amuzament l-a privit cu nesaț cum se zvârcolește. Un criminal, un impostor și un psihopat care umblă liber printre oameni! Unul pe care-l priviți în ochi și habar n-aveți de ce e-n stare!”, au scris cei de la  Asociația ”Casa lui Patrocle”, după ce au fost martorii suferinței cățelului.

Animalul a fost internat, perfuzat și ținut în viață, cu strădanie, de către dr. Marius Tighineanu, la cabinetul TigmaVet, preț de câteva ore bune după preluarea sa de la locul unde s-a ascuns de către mâna criminală care i-a provocat o asemenea suferință. A fost diagnosticat cu edem pulmonar, căile respiratorii fiind foarte grav afectate, țesutul moale era carne vie și sânge, ochii afectați de arsuri, iar trupul îi era subjugat de durere, după cum au descris cei care s-au luptat să îi acorde șansa la supraviețuire. ”Cățelul nu a reușit să depășească noaptea critică. Arsurile erau mult prea grave, afectându-i întreaga gură, traheea și esofagul. S-a stins în cel mai oribil mod posibil – purtând imaginea călăului său în minte, neputincios să-l indice”, au transmis în cursul dimineții de marți reprezentanții asociației care a încercat să salveze bietul animal.

Acum se caută vinovatul, pentru că actul în sine este de o foarte mare cruzime și ridică semne de întrebare în legătură cu comportamentul actual, dar mai ales de viitor al persoanei în cauză, în societate. ”Oameni buni din Hânțești, apelăm la spiritul vostru civic, la atenția distributivă și la vorbele care circulă prin sat și vă rugăm să ne transmiteți orice informație favorabilă acestui caz! Dacă știți al cui este, dacă l-ați văzut în flăcări, dați un semn pe mesagerie! Garantăm păstrarea anonimatului”, este mesajul Asociației ”Casa lui Patrocle”.

Mesajele de indignare, furie și frustrare curg cu sutele pe pagina de facebook a asociației, iar iubitorii de animale cer să fie identificat și sancționat vinovatul. Mai presus de compasiunea față de cazul animalului care a murit în chinuri groaznice și de pedepsele ce se impun este nevoia de a afla cine a fost capabil de un asemenea act și, în caz de nevoie, de a i se oferi consiliere de specialitate.

”Vă rog, cei care sunteți în zonă, nu lăsați lucrurile așa și mergeți și acționați prin orice metodă cei care puteți! Este absolut inuman. Cine este capabil să facă așa ceva unui animal este capabil să facă și unui om”, ”Să ne ferească Dumnezeu de un astfel de psihopat! S-a bucurat să vadă acest suflet cum se chinuie!”, ”Nu pot decât să vărs lacrimi. Atâta barbarie nu am mai văzut”, ”Dacă a fost capabil de așa ceva vis-a-vis de un biet suflet care nu i-a greșit cu nimic, îmi închipui de ce ar fi în stare vis-a-vis de un om care i-ar putea greși în vreun fel, voit sau din culpă”, ”Ferească Dumnezeu de așa oameni pe acest pământ! Drum lin suflet nevinovat! Criminalul trebuie sa plătească”, ”Trebuie prins cel care a făcut asta! Pedeapsă maximă pentru un așa psihopat!”, ”Ce ființă diabolică poate face așa un rău unui suflet nevinovat? Sper să se afle cine a făcut asta”, sunt câteva dintre impresiile și sentimentele stârnite de acest caz publicat de Asociația ”Casa lui Patrocle”. (Oana NUȚU)

Vezi si

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, nominalizat la „Destinația Anului”, ediția 2024

Toți cei care iubesc Cetatea de Scaun a Sucevei și evenimentele care se organizează aici, …

One comment

  1. Cand il prindeti sa-l infundati pentru ca a incercat sa provoace incendierea padurii si a gospodariilor nu doar pentru ce a facut catelului.
    Sa stea la racoare pana uita toti de el sau ei.