Monday , May 27 2024

Presa spaniolă salută “lecţia” dată de FC Barcelona echipei Real Madrid

Presa spaniolă a salutat “lecţia” oferită, luni seară, de FC Barcelona formaţiei Real Madrid la El Clasico, cu o “umilitoare” înfrângere, scor 5-0, pentru gruparea madrilenă, lider înainte de acest eşec.

“Superbă lecţie” de fotbal a Barcei, care “demontează un Real neputincios” şi care, cu această ocazie, “devine lider” al campionatului spaniol, trecând în faţa eternului rival, subliniază El Pais.

“FC Barcelona umileşte Real Madrid cu o demonstraţie de joc”, a scris pe prima pagină cotidianul catalan La Vanguardia, prezentând o fotografie a atacantului Barcelonei, David Villa, exultând după un gol.

Cotidianul sportiv Marca, apropiat al Realului, îşi scoate pălăria în faţa Barcelonei cu titlul: “Simfonie memorabilă”.

“Demonstraţie impresionantă de joc a campioanei, lecţie de clasă, de inteligenţă şi de precizie”, scrie jurnalul spaniol, adăugând că este vorba de “cea mai mare înfrângere” din cariera de antrenor a lui Mourinho.

AS, un alt jurnal sportiv apropiat Realului, scrie de “apogeul tiki-taka”. Însă acest cotidian critică dur Realul “fără suflet” incapabil să “răspundă” şi să-i preseze pe catalani.

“Avalanşa de goluri va servi la clarificarea situaţiei: Real Madrid şi Mourinho nu au câştigat încă nimic”, scrie As, temperând entuziasmul suscitat de rezultatele portughezului de la începutul sezonului.

Jurnalul sportiv catalan El Mundo Deportivo este în extaz: “Acest meci va rămâne în legendă pentru modul strălucitor în care a câştigat FC Barcelona. Aşa cum spunea un suporter, fotbalul Barcelonei ar trebui introdus în patrimoniul umanităţii”.

Pentru cotidianul As, Sergio Ramos a fost “durul meciului”, iar Benzema a fost “trompeta partidei”.

În schimb, “Lordul meciului” a fost desemnat Lionel Messi. “A fost o permanentă durere de cap pentru apărarea Realului”.

Jucătorul meciului a fost Xavi Hernandez: “A redevenit sufletul şi arhitectul Barcei. A dat lecţii la mijlocul terenului”.

Vezi si

Jaqueline Cristian, eliminată în primul tur la Roland Garros de Ostapenko

Jaqueline Cristian s-a oprit în primul tur la Roland Garros 2024, sportiva noastră fiind învinsă …