Friday , May 17 2024

Bibi si Bambulea, indivizii care obligau minore de 14 ani sa se prostitueze, raman dupa gratii

 

Cristian Irimiciuc [i Florin Cristian Marcu, trimi[i `n judecat\ la finele s\pt\m=nii trecute pentru trafic de minore, au comp\rut ieri la Curtea de Apel, avoca]ii acestora `ncerc=nd `n zadar s\-i conving\ pe judec\tori c\ nu reprezint\ pericol social [i ar trebui cerceta]i `n stare de libertate

 
Trafican]ii de minore Cristian Irimiciuc, zis Bambulea, de 34 de ani, [i Florin Cristian Marcu, zis Bibi, de 24 de ani, au f\cut recurs, ieri la Curtea de Apel Suceava, `mpotriva deciziei Tribunalului de a prelungi m\sura arest\rii preventive, dup\ ce ace[tia au fost trimi[i `n judecat\ la sf=r[itul s\pt\m=nii trecute.
Degeaba `ns\ s-au chinuit avoca]ii celor doi s\ argumenteze c\ inculpa]ii nu ar fi at=t de vinova]i precum au stabilit procurorii sau c\ ar reprezenta un pericol social concret pentru societate. Curtea de Apel Suceava a respins ca nefondat recursul formulat de Bibi [i Bambulea.
De men]ionat c\ cei doi, `mpreun\ cu un al treilea individ, Cristian Gheorghe Filipciuc, de 35 de ani, zis Fila, sunt trimi[i `n judecat\ pentru s\v=r[irea infrac]iunilor de „trafic de minori”, „asociere pentru s\v=r[irea de infrac]iuni” [i „proxenetism”. Fila nu a fost prezent la recurs al\turi de cei doi colegi de dosar, `ntruc=t el este condamnat definitiv `ntr-o alt\ cauz\, privind traficul de droguri.
Potrivit anchetatorilor, cei enumera]i mai sus au racolat `n intervalul 2009-2011, trei minore de pe raza jude]ului Suceava [i o alta din jude]ul Ia[i. Promi]=ndu-le c\ le vor lua de nevast\, proxene]ii le-au trecut grani]a folosind pa[apoarte false [i apoi le-au obligat s\ practice prostitu]ia `n diverse cluburi de prin Germania [i Spania.
Potrivit rechizitoriului de trimitere `n judecat\, b\rba]ii puneau ochii `n special pe minorele care proveneau din familii dezorganizate `ntruc=t p\rin]ii acestora nu le p\sa de soarta lor.
Conform anchetatorilor, prin decembrie 2009, Cristian Gheorghe Filipciuc a „recrutat-o” pe A.M.B. de 14 ani [i a plasat-o mai întâi lui Cristian Irimiciuc în vederea exploat\rii ei prin obligarea la practicarea prostitu]iei. Apoi, în cursul lunilor februarie-martie 2010, a racolat-o [i pe M.P.T., tot de 14 ani, plas=ndu-le pe ambele inculpa]ilor Gheorghe P., Florin Ciprian M. [i Vasile C\t\lin P., care le-au transportat `n Germania [i obligat s\ se prostitueze prin diferite cluburi.
Odat\ ajunse în Germania victimele minore au fost g\zduite în apartamentul lui Constantin D. de 38 de ani, din comuna Bote[ti, jude]ul Neam], dup\ care, sub amenin]\rile verbale cu acte de violen]\ ale lui Gheorghe P. [i sub supravegherea lui Adrian B. au fost plasate în diferite bordeluri din localitatea Sidelfingen, pe raza c\reia au fost depistate de c\tre autorit\]ile germane [i ulterior repatriate în ]ar\.
Dup\ ce minorele au fost identificate, Gheorghe P., Ciprian M. [i C\t\lin P. au fugit în Spania, ]in=nd cont de faptul c\ mai aveau [i probleme judiciare, pentru furturi comise pe teritoriul Germaniei.
În luna martie 2011, Irimiciuc a preluat de la prietenul s\u Gheorghe Filipciuc o t=n\r\ racolat\ de pe raza jude]ului Ia[i, care practica prostitu]ia în folosul lor în ]ar\ [i a transportat-o, în Spania, localitatea Roquetas de Mar, unde a predat-o lui Gheorghe P. (P.B.)

Vezi si

Protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, împotriva discriminării salariale

Salariații din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava  au întrerupt activitatea, joi, 16 mai 2024, …