Friday , April 26 2024

Simona Halep o invinge pe Johanna Konta si avanseaza in optimi la Madrid

Simona Halep s-a calificat, marti, in optimile de finala ale turneului de la Madrid, dupa ce-a invins-o in turul doi pe britanica Johanna Konta.

A fost 7-5, 6-1 in favoarea reprezentantei noastre, la capatul unui joc care a durat o ora si 28 de minute.

In optimile de finala, Simona Halep va da piept, in premiera, cu slovaca Viktoria Kuzmova (locul 46 WTA).

Condusa cu 3-1 la intalnirile directe, Simona a avut mult de muncit in primul set al partidei cu Johanna Konta, care a condus cu 4-2 si a avut sansa de a se desprinde la 5-2.

Simona n-a renuntat, insa, si a reusit sa revina si chiar sa-si procure doua mingi de set la 5-4 in favoarea ei. Britanica le-a salvat, dar n-a mai putut face nimic in game-ul 12, iar primul set i-a revenit Simonei dupa o ora de joc.

Demoralizata, jucatoarea de origine australiana a cazut complet in setul doi, unul in care Simona a surclasat-o la toate capitolele.

Pentru Simona urmeaza necunoscuta Viktoria Kuzmova, protagonista unei mari surprize luni, cand a invins-o pe favorita gazdelor, Carla Suarez Navarro. Asta dupa ce in primul tur a eliminat-o pe favorita numarul 16, nemtoaica Julia Goerges.

“Optimea” dintre Simona Halep si Viktoria Kuzmova se va disputa miercuri, la o ora ce va fi anuntata ulterior de organizatorii turneului patronat de Ion Tiriac.

80.620 de euro si 120 de puncte in clasamentul WTA si-a asigurat Simona odata cu calificarea in optimile turneului din capitala Spaniei.

ziare.com

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …