Friday , April 26 2024

Sebastian Ghita se retrage din sport. Asesoft ramane fara finantare

asesoft

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a informat Consiliul Local Ploieşti şi CSU că nu va mai finanţa echipa de baschet. CSU Asesoft Ploieşti a câştigat 10 din ultimele 11 ediţii ale campionatului naţional de baschet.

Sebastian Ghiţă a luat miercuri decizia de a nu mai finanţa echipa de baschet CSU Asesoft Ploieşti, după ce a investit timp de 16 ani aproape un milion de euro, pentru fiecare sezon competiţional. “Am anunţat Consiliul Local şi clubul CSU Ploieşti că mă retrag din sport”, a declarat Sebastian Ghiţă, pentru  Gazeta Sporturilor.

În 2002, la doar patru ani după înfiinţare, CSU Asesoft Ploieşti a promovat în prima divizie a baschetului masculin, iar doi ani mai târziu, în 2004, după campanii de achiziţii importante, a şi cîştigat titlul de campioană, pe care nu l-a mai cedat de atunci decît o singură dată, în sezonul 2010-2011, când a pierdut trofeul în favoarea celor de “U” Mobitelco Cluj.

În total, CSU Asesoft Ploieşti este deţinătoarea a zece titluri de campioană naţională şi a şase Cupe ale României, iar în 2005 a câştigat primul trofeu internaţional FIBA Europe Cup, fiind singura echipă din România care a reuşit o astfel de performanţă.

 

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …