Saturday , April 27 2024

Campionatul European de handbal feminin: Romania pierde partida cu Olanda, 24-29

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a fost invinsa in primul meci din grupa principala II de la Campionatul European disputat in Franta, la capatul unei partide total nereusite facute de fetele noastre, elevele lui Ambros Martin.

Dupa acest esec, suferit cu scorul de 24-29, primul de la acest European, dupa trei victorii in prima faza a grupelor, Romania ramane cu 4 puncte, dar isi pastreaza intacte inca sansele de calificare in semifinale, urmand sa mai avem doua partide de jucat, cu Spania si Ungaria, pe 11 si 12 decembrie.

Prima repriza de la Nancy a fost una extrem de tensionata, de echilibrata si mult tacticizata, in special de catre tabara olandeza, care a inchis mult jocul, unul cu foarte putine goluri per total, primele 30 de minute fiind terminate cu un scor “mic”, 11-10 pentru Olanda.

Inceputul in special a fost unul greu pentru Neagu si compania, care pareau foarte nesigure in atac, golurile venind atat de greu in poarta “batavelor”.

Am reusit cam dupa primul sfert de ora sa echilibram jocul, sa dam gol mai des si asta s-a vazut si pe tabela, imediat dupa ce Laura Chiper a egalat la patru in minutul 15.

Cristina Neagu a facut o prima parte si ea poate putin ezitanta, dar tot a reusit 3 goluri de mare importanta, toate in stilul propriu, aruncari de la 9 metri.

Din pacate insa, debutul de parte secunda a fost si mai slab decat intreaga prima parte luata in totalitate. Am marcat foarte putin, am luat goluri foarte usor si rand, pe rand, le-am lasat olandezelor spatiu si timp sa preia controlul.

S-a ajuns la 19-13 dupa aproape trei sferturi de ora, batavele ne-au pedepsit pentru lipsa noastra de reactie, pentru un marcaj aproape inexistent la 9 metri si in general pentru un meci slab facut de fetele noastre.

Jocul ofensiv al Romaniei, per total, nu a mers deloc in aceasta duminica, am jucat previzibil si am fost o prada poate prea usoara pentru Olanda, cu al sau joc atat de rapid, de dinamic, de surprinzator.

Romania ramane cu 4 puncte si va evolua in partida urmatoare cu Spania, pe 11 decembrie, marti, de la ora 19.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …