Tuesday , January 18 2022

Microsoft retrage Windows 7 de pe piata

windows7

Inainte de lansarea noului sistem de operare Windows 9 Threshold, Microsoft anunta ca, incepand cu 31 octombrie 2014, nu va mai furniza partenerilor sai sistemul de operare Windows 7 pentru comercializare.
Totusi, magazinele isi vor putea lichida stocurile de Windows 7 Home Basic, Home Premium sau Ultimate, informeaza Tech Radar.
Miscarea companiei americane face parte dintr-o strategie pentru a mari vanzarile versiunii Windows 8, care sunt sub asteptari. Astfel, din anul 2012, cand a fost lansat sistemul, doar 13,4% dintre utilizatorii de PC-uri folosesc Windows 8 sau 8.1.
In comparatie, Windows 7 ruleaza pe 51,2% dintre calculatoarele din intreaga lume, iar Windows XP detine un procent de 23,89%.
Microsoft a dezvaluit la inceputul acestui an ca isi va incheia suportul sau gratuit privind update-urile de securitate ale sistemului Windows 7 incepand cu data de 21 ianuarie 2015.
Microsoft va gazdui saptamana viitoare un eveniment anuntat a se desfasura la San Francisco, unde ar putea dezvlui noi detalii despre viitorul sistem de operare Windows 9, care va dispune de meniul de start reproiectat.

Vezi si

17 ianuarie, cea mai deprimantă zi a anului

Cea de-a treia zi de luni din ianuarie, corespunzătoare datei calendaristice de 17 ianuarie, este …