Wednesday , May 22 2024

Casa de productie a lui Brad Pitt va realiza un film despre minerii chilieni

Plan B Entertainment, casa de produc]ie cinematografic\ înfiin]at\ de actorul american Brad Pitt, inten]ioneaz\ s\ realizeze un lungmetraj despre opera]iunea de salvare a celor 33 de mineri chilieni, bloca]i într-o min\ din de[ertul Atacama timp de peste dou\ luni, informeaz\ AFP.
Compania Plan B Entertainment a ini]iat o serie de negocieri cu avocatul celor 33 de mineri chilieni – dintre care unii î[i vor juca propriul rol – pentru a achizi]iona drepturile de ecranizare a dramei prin care au trecut ace[ti oameni, salva]i dup\ ce au petrecut 69 de zile bloca]i în subteran, la o adâncime de peste 600 de metri, într-o min\ din San José, aflat\ la o distan]\ de 800 de kilometri în nordul capitalei Santiago de Chile.
În cursul celor dou\ runde de negocieri cu avocatul Edgardo Reinoso s-au vehiculat sume de câteva milioane de dolari, informeaz\ cotidianul chilian El Mercurio, ap\rut duminic\.
Cei 33 de mineri trebuie mai întâi s\ înfiin]eze o societate anonim\ care s\ administreze fondurile ob]inute din comercializarea drepturilor de autor asupra dramei prin care au trecut, câ[tigate din interviuri [i participarea la emisiuni de televiziune. Aceast\ asocia]ie, care va redistribui într-un mod echitabil profiturile ob]inute în viitor, va fi înfiin]at\ în cursul acestei s\pt\mâni, potrivit cotidianului El Mercurio.
Regizorul Rodrigo Ortuzar a anun]at recent c\ va turna un lungmetraj inspirat din acest subiect, intitulat “Los 33”, care va fi lansat pe marile ecrane în 2012.
Potrivit presei americane, actorul spaniol Javier Bardem urmeaz\ s\ joace [i el într-un lungmetraj inspirat din drama minerilor chilieni.
Oamenii au r\mas bloca]i într-o min\ din San Jose pe 5 august, primul contact cu ei fiind stabilit la 17 zile dup\ tragedie. Minerii au fost sco[i la suprafa]\ pe 13 octombrie, în urma unei opera]iuni de salvare spectaculoas\, printr-un tunel care are o lungime de 622 de metri.

Vezi si

Actorul Sebastian Stan în rolul lui Donald Trump în „The Apprentice”, 8 minute de ovații la Cannes (VIDEO)

Sebastian Stan joacă rolul principal în “The Apprentice”, film care analizează viața lui Donald Trump …