Wednesday , February 21 2024

Asasinul lui John Lennon i-a cerut iertare lui Yoko Ono, după 40 de ani

secretarasite


Mark Chapman, bărbatul care l-a împuşcat mortal pe John Lennon, a cerut iertare văduvei muzicianului, Yoko Ono, după 40 de ani.

Pe 8 decembrie 1980, la intrarea în clădirea The Dakota din New York în care locuia cuplul, Chapman l-a împuşcat de 4 ori pe Lennon. În după-amiaza aceleiaşi zile, Chapman îl întâlnise pe artist, îi ceruse un autograf și acesta i l-a oferit.

Lui Chapman i-a fost refuzată eliberarea condiţionată de 11 ori, cel mai recent, luna trecută.

În timpul audierii din august, potrivit documentelor obţinute de Press Association, el a spus că l-a ucis pe starul în vârstă de 40 de ani pentru „glorie” şi că merită pedeapsa cu moartea. Pedeapsa cu moartea a fost abolită în statul New York în 2007, însă aici nu mai avusese loc o execuţie din 1963.
Chapman a adăugat că se gândeşte tot timpul la „fapta demnă de dispreţ” comisă pe când avea 25 de ani şi că acceptă că este posibil să rămână închis până la sfârşitul vieţii.

„Vreau să reiterez că îmi pare rău pentru crima comisă”, a spus el în faţa comitetului de eliberare condiţională de la închisoarea Wende din New York. „Nu am vreo scuză. A fost pentru gloria mea”.

El a recunoscut că este „cea mai mare crimă” pentru cineva nevinovat ca Lennon.

„Era extrem de faimos. Nu l-am ucis pentru caracterul lui sau pentru ce fel de om era. Era un familist. Era un simbol. Era o persoană care vorbea despre lucruri despre care putem vorbi acum şi este minunat. L-am asasinat, ca să folosesc cuvântul dumneavoastră de mai devreme, pentru că era foarte, foarte, foarte faimos şi ăsta este singurul motiv şi eu eram foarte, foarte, foarte în căutarea propriei glorii, foarte egoist”.
El a continuat: „A fost un act extrem de egoist. Îmi pare rău pentru durerea pe care i-am provocat-o ei (Yoko Ono, n.r.). Mă gândesc la asta tot timpul”.

În 2015, artista japoneză, care a contestat fiecare încercare a lui Chapman de a fi eliberat condiţionat, a declarat pentru The Daily Beast că a trăit cu teama că el va fi eliberat din închisoare.

Comitetul a respins cererea de luna trecută pentru că „ar fi incompatibilă cu bunăstarea societăţii”.

Mark Chapman, acum în vârstă de 65 de ani, este căsătorit şi soţia lui locuieşte în apropierea închisorii unde el se află de opt ani.La întâlnirea Comitetului, deţinutul a fost descris ca fiind foarte religios, un „creştin devotat”.

Chapman, despre care este cunoscut că avea asupra lui la momentul crimei şi volumul „De veghe în lanul de secară”, scris de JD Salinger, pentru că se regăsea în „izolarea” şi „singurătatea” personajului principal, urmează să fie din nou audiat pentru o eventuală eliberare condiţionată peste doi ani.

secretarasite

Vezi si

FOTO. Sharon Stone, apariție elegantă la Festivalul de Film de la Berlin

Sharon Stone a atras toate privirile la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, unde …

No comments

  1. criminalul asta trebuie sa piara acolo in inchisoare , a omorit un om nevinovat , celebru . Pacat ca a fost abolita pedeapsa cu moartea.Trebuia executat .