Tuesday , May 17 2022

NE VEDEM DE LA MUZEU!  – proiect de educație muzeală prin care elevii pot vizita prin ZOOM Muzeul de Istorie

Muzeul Național al Bucovinei vine și în acest început de an în întâmpinarea dorinței elevilor de a vizita, în grup, împreună cu toată clasa, expozițiile permanente ale Muzeului de Istorie, propunând tururi ghidate, interactive, prin intermediul aplicației Zoom, prezentând istoria de la ea de acasă, în cadrul proiectului de educație muzeală ”NE VEDEM DE LA MUZEU!”.

Proiectul de educație muzeală „NE VEDEM DE LA MUZEU!”, organizat de Muzeul Național al Bucovinei, a fost conceput pentru a suplini vizita fizică la muzee – mai dificil de realizat în ultima perioadă,  oferind grupurilor de elevi posibilitatea să „viziteze” muzeele, împreună cu colegii de clasă, chiar de la ei din bănci.

„Prin intermediul tururilor on-line ghidate, muzeografii noștri completează și diversifică informațiile istorice predate în clasă, oferind o alternativă cât mai plăcută la lecțiile clasice de istorie ori de dirigenție, îmbinând în mod recreativ vizita on-line, informațiile cu jocul, facilitând socializarea în grup, între școală și muzeu.

„NE VEDEM DE LA MUZEU!” este unul dintre proiectele de educație muzeală care se adresează tuturor elevilor interesați de o altfel de vizită la muzeu. Coordonați și ghidați de specialiștii muzeului, prietenii noștri „vizitatori” vor poposi, pe rând, în sălile muzeului, expoziția de bază a Muzeului de Istorie desfășurându-se cronologic, de la cele mai vechi descoperiri arheologice, datând din Paleoliticul Inferior, până la Revoluția de la 1989.

Împreună vom afla istorii mai puțin știute, vom vedea obiecte de patrimoniu excepționale, vom trece prin diferite perioade, de la ISTORIE VECHE – Arheologie,  Precucuteni, artă și spiritualitate, Civilizația cucuteniană, Epoca bronzului și începutul epocii fierului, la EVUL MEDIU – Suceava medievală, Mode și veșminte în Moldova medievală, ajungând la ISTORIE MODERNă șI CONTEMPORANă – Ducatul Bucovinei, Bucovina în Marele Război, Învățământul și cultura în Bucovina, Etnii și meserii în Bucovina, apoi Instaurarea regimului comunist și Ultimii ani ai comunismului. Desigur, ne vom da întâlnire și cu voievodul Ştefan cel Mare în  Sala Sfatului Domnesc”, se arată într-un comunicat transmis de Muzeul Național al Bucovinei.

Cum puteți participa

Cadrele didactice care doresc să „viziteze” cu elevii Muzeul de Istorie, începând cu data de 15 ianuarie 2022, se pot programa la numerele de telefon: 0230-216439, interior 116,  0747 415751 sau pe adresa de email [email protected]. Un specialist va lua legătura cu cei doritori să participe la proiectu, se vor stabili detaliile, ziua, ora, secțiunile alese etc.

Vezi si

“Vrei să vezi Suceava de altădată. De la 1900 în prezent”. Proiect de educație muzeală marca Muzeul Național al Bucovinei

O modalitate inedită de cu­noaș­tere a istoriei orașului Suceava, de promovare și aducere în atenția …