Saturday , April 13 2024

Cum alegi pensulele pentru machiaj

Dacă ești pasionată de make-up, știi cât de important este să ai ustensilele potrivite pentru a obține machiajul perfect. Pensulele pentru machiaj joacă un rol esențial atunci când vorbim despre acest subiect. În rândurile care urmează, te învățăm cum să alegi pensulele pentru machiaj de care să nu fii dezamăgită și care te vor ajuta să arăți impecabil.

Duse sunt vremurile în care era destul de greu să obții un machiaj perfect acasă, fără a risca să faci greșeli deoarece azi astăzi informația este peste tot și nu trebuie să fii make-up artist pentru a reuși să îți faci singură acasă machiajul care îți place și care îți pune în evidență trăsăturile feței. Și pentru că pensulele pentru machiaj sunt cele cu ajutorul cărora faci magia să se întâmple, te invităm să descoperi care sunt criteriile conform cărora trebuie să le alegi pe cele potrivite.

Tipul pensulei

În primul și în primul rând, este important să știi că există seturi de pensule pentru machiaj, în funcție de ce vrei să aplici și ce parte a feței vrei să aranjezi. De la pensule pentru fond de ten și până la pensule pentru ruj, pentru ochi sau pentru contur, există o pensulă pentru orice acțiune ai dori să faci. De asemenea, este important să știi că ai posibilitatea de a alege seturi de pensule care conțin tot ce ai nevoie pentru a realiza un machiaj perfect sau poți să alegi pensule individuale, în funcție de nevoile tale de make-up.

Tipul de peri

Un alt criteriu important pe care trebuie să îl cunoști este acela că există pensule de machiaj diferite, în funcție de tipul de peri din care sunt produse. Acestea sunt de două feluri: pensule pentru machiaj din peri sintetici și pensule pentru machiaj din peri naturali. Le vei alege în funcție de preferințele tale, dar și în funcție de utilitatea acestora. Spre exemplu, pensulele de machiaj din peri naturali sunt mai potrivite pentru aplicarea fardurilor de tip pudră, iar cele din peri sintetici sunt mult mai eficiente pentru aplicarea produselor în formă cremoasă sau lichidă.

Forma și mărimea

Și forma pensulei pentru machiaj, dar și mărimea sunt importante în ceea ce privește procesul de make-up. Spre exemplu, pensulele mici se folosesc mai degrabă pentru aplicarea detaliilor fine și ferme, cum ar fi machiarea ochilor sau aplicarea rujului, pe când cele mari sunt mai degrabă folosite pentru a așeza pe față fondul de ten și pudra deoarece nu ai nevoie de aceeași precizie despre care vorbeam mai devreme. În ceea ce privește forma, și aceasta este de luat în seamă, în funcție de acțiunea pe care dorești să o faci atunci când folosește pensule pentru machiaj. Spre exemplu, cele în formă de evantai sunt recomandate pentru fixarea pudrei, pe când cele cu formă înclinată sau plată se folosesc pentru conturul ochilor și al sprâncenelor, iar pensulele de machiaj rigide sunt indicate atunci când vrei să aplici rujul pe buzele tale.

Mânerul

Nici mânerul nu este de neglijat atunci când îți alegi pensulele pentru machiaj. Acesta trebuie să se simtă confortabil și să te ajute să îți aplici machiajul perfect. O formă recomandată este aceea a unui mâner subțire și lung. Cu toate acestea, preferința personală își spune cuvântul și, prin urmare, ține de preferințele tale să alegi pensule pentru machiaj cu mânere pe care tu să le poți utiliza cu ușurință.

Calitatea

Și nu uita de calitatea pensulelor pentru machiaj. Dacă vrei să nu ai regrete și frustrări, te sfătuim să investești într-un set de pensule de o calitate înaltă, care să îți facă mult mai ușoară acțiunea de a îți aplica machiajul pe față.

Chiar dacă sunt puțin mai scumpe, crede-ne pe cuvânt că merită investiția pe care o vei face.

Și un ultim sfat. Ai grijă să cureți periodic pensulele pentru machiaj cu apă și o substanță degresantă, cum ar fi șamponul deoarece calitatea machiajului tău și durata lor de viață a pensulelor pentru machiaj sunt direct dependente de modul în care tu le întreții.

 

Vezi si

O nouă ediție a “Atelierului de pictură icoană în manieră bizantină”, la Muzeul de Istorie Suceava

Muzeul Național al  Bucovinei revine în atenția publicului său cu “Atelierul de pictură icoană în …