Monday , February 6 2023

Copiii, asteptati sa participe la atelierul de creativitate online “Istoria in desene”

Toamna aceasta, Muzeul Național al Bucovinei lansează un atelier de creativitate online, care îmbină istoria cu pictura sau desenul. Atelierul Istoria în desene presupune crearea unor desene inspirate de obiectul preferat din postările noastre sau din expoziția permanentă pe care ați vizitat-o la Muzeul de Istorie din Suceava sau urmează să o vizitați.

La atelier pot participa copii de toate vârstele.

Desenele, care vor avea trecute numele autorului, vârsta, școala, pot fi trimise la adresa de email: [email protected], pe messengerul paginii de facebook Muzeul de Istorie Suceava – History Museum sau pot fi aduse la sediul Muzeului de Istorie din Suceava, în perioada octombrie-noiembrie 2020.

Creațiile copiilor vor fi postate pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie și vor face parte și dintr-o expoziție ce va fi organizată la Muzeului de Istorie din Suceava. “Ne dorim ca expoziția să poată marca Noaptea Muzeelor 2020, ediție pe care anul acesta o organizăm altfel.

De câteva luni de zile, Muzeul de Istorie v-a obișnuit cu postări despre exponate de excepție din colecțiile muzeului. Fie că este vorba de vase cu reprezentări antropomorfe (obiect cu formă de ființă omenească) sau zoomorfe (obiect cu formă de animal), fragment de cataramă cu almandine (piatră semiprețioasă), farfurii din porțelan, costum de surugiu (persoană care conduce o diligență sau un poștalion, stând călare pe unul dintre cai), inel cu inscripție al domnitorului moldovean Lațcu, bonetă de copil, cizme medievale, nasturi simpli sau globulari (în formă de glob), cercei de tâmplă sau inele sigilare, ați aflat lucruri deosebite despre istoria acestora, locul din care provin, cum au fost realizate sau utilitatea lor. Probabil că, unii dintre voi, după ce ați citit postările noastre ați avut curiozitatea și ați venit și la muzeu să le vedeți”, spun reprezentantii Muzeului Bucovinei.

 

Vezi si

LEGO Speed Champions Cars. Ce vei învăța dacă vei construi

Merită să construiești mașini LEGO Speed Champion? Aceste seturi, de altfel mici, pot să nu …