Monday , September 25 2023

A X-a ediție a Simfoniilor de Toamnă va avea loc vineri, 29 septembrie

Clubul ROTARY SUCEAVA-BUCOVINA va organiza vineri, 29 Septembrie 2023, începând cu ora 19:00, a X-a editie a evenimentului cultural SIMFONII DE TOAMNĂ.

Anul aceasta, pe scenă vor urca artiștii orchestrei Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești cu un repertoriu care cuprinde lucrări de larga popularitate. Sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie și a maestrului de cor Eduard Dinu, operele și canzonettele vor fi interpretate de artiști instrumentiști și de artiști ai Corului Filarmonicii. La întâlnirea cu  publicul sucevean vor veni soprana Maria Miron-Sirbu, contratenorul Cezar Ouatu și baritonul Iordache Basalic.

În prima parte a spectacolului, vor performa pe scena Simfoniilor soprana Mădălina Stan acompaniata de pianista Liana Mareș.

Mădălina Stan, originara din Pitești, a concertat pe scena Festivalului  Internațional “George Enescu” de la București și în Festivalul “Classics for Pleasure” de la Sibiu care are ca scop promovarea României in domeniul artistic, muzical si cultural.

 Concertul va avea loc pe Esplanada Casei de Cultura a Sucevei. Accesul în zona amenajată cu scaune se va face pe baza de invitație și va fi posibil începând cu ora 17:45.

”Organizarea acestei ediții aniversare a proiectului SIMFONII DE TOAMNĂ este posibilă datorită partenerilor care s-au alăturat în eveniment an de an și pentru care avem toată recunoștința”, au transmis organizatorii evenimentului.

Cele 9 editii anterioare ale ale proiectului au adus pe scena artisti consacrați de la Filarmonica din Botosani, Opera Nationala Romana din Iasi, Filarmonica Nationala „Serghei Lunchevici” din Chisinau si Filarmonica George Enescu din Iasi.

Așteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu publicul nostru drag, din nou, în atmosfera Simfoniilor din centrul orașului. Suntem la a X-a ediție și, ca la orice număr rotund, va fi un prilej de mare emoție sa transmitem ca am ajuns aici pentru ca, la fiecare ediție, publicul ne-a oferit încredere, energie și a continuat sa susțină proiectul. Multumim pentru susținere, Suceava!”, se arată într-un comunicat semnat de Elena Tibu, Presedinte 2023-2024 al Rotary Club Suceava Bucovina și  Dan Ioan Cusnir, Managerul proiectului  Simfonii de Toamnă. (C.P.)

 

 

Vezi si

Mărturii despre “Epidemiile în istoria Țărilor Române”, expoziție la Muzeul de Istorie

Muzeul Național al Bucovinei, Arhivele Naționale ale României și Asociația „Dar Development” vă invită să vizitați expoziția …