Friday , December 1 2023

Suceveanul suspectat de crimă în cazul șocant al fetiței ucise în București a fost prins în Olanda

Ilie Marcel Şerbuc, bărbatul din Sfântul Ilie (comuna Şcheia) suspectat de uciderea unei fete de 12 ani căreia i-a ascuns cadavrul în lada unei canapele a fost prins sâmbătă în Olanda, a anunțat Poliția Română. Anchetatorii au audiat-o săptămâna trecută pe mama bărbatului. Acesta i-ar fi spus că ”a făcut ceva foarte grav” și că a omorât-o pe minoră. Concret, i-a mărturisit că ar fi avut un conflict spontan, că a împins-o și că fata a căzut în cadă, s-ar fi lovit de marginea căzii, ulterior începând să sângereze și să tremure. De asemenea, a fost audiată și fosta lui soție, cu care are un băiat minor. Femeia a povestit că era foarte violent și că a fost adesea violent fizic și verbal cu ea.

Șerbuc Ilie Marcel, în custodia poliției din Olanda. (Foto – amator/Digi24)

Ilie Marcel Șerbuc, bărbatul din Sfântul Ilie suspectat de uciderea unei fete de 12 ani în cartierul bucureștean Berceni, a fost prins sâmbătă în Olanda, anunță Poliția română într-un comunicat. Urmează ca acesta să fie extrădat.

“În urma cooperării polițienești dintre Poliția Română și autoritățile din Regatul Țărilor de Jos, în cadrul unei operațiuni ENFAST, astăzi, 10 iunie, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, urmărit la nivel internațional, pentru omor. Acesta a fost depistat cu sprijinul atașatului de afaceri interne al Regatului Țărilor de Jos la București, în țara respectivă, urmând a se desfășura în continuare procedura de predare către România”, se arată în informarea poliției.

E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri”, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare.

Cadavrul unei fete de 12 ani a fost găsit în lada unei canapele dintr-un apartament din București.  Autopsia a arătat că moartea copilei a fost violentă, ea fiind ucisă prin strangulare. De asemenea, analizele mai arată că decesul a avut loc cu aproximativ trei săptămâni înainte de descoperirea cadavrului.

În urma anchetei procurorilor, judecătorii de la Tribunalul București au ajuns la concluzia că proprietarul apartamentului a închiriat imobilul printr-o agenție imobiliară la finalul lunii martie. Concubinul mamei fetei a plătit chiria pentru luna aprilie, însă a întârziat cu plata banilor pentru luna mai. Proprietarul a încercat să dea de el, însă bărbatul i-a transmis că a plecat la muncă în Spania, iar ulterior nu a mai răspuns deloc la mesaje. Astfel, proprietarul a cerut unei cunoștințe să se deplaseze la apartament pentru a fotografia indexul apometrului. A simțit un miros puternic de putrefacție de cum a intrat în casă și așa a descoperit cadavrul fetei.

Anchetatorii au mai aflat că acolo au locuit fata ucisă, mama ei și concubinul acesteia. Copila a purtat ultima discuție cu tatăl ei biologic în 9 aprilie, iar apoi nu a mai putut fi contactată. În 13 aprilie, mama și concubinul au plecat în Spania. Mama fetei a declarat că, cu 2-3 zile înainte de plecarea în Spania, fata i-ar fi spus că intenționează să plece la tatăl ei biologic. Ea ar fi plecat la muncă, iar când s-a întors, concubinul ei i-ar fi transmis că fata a plecat deja la tatăl ei.

Anchetatorii au audiat-o de asemenea pe mama bărbatului. Acesta i-ar fi spus că ”a făcut ceva foarte grav” și că a omorât-o pe minoră. Concret, i-a spus că ar fi avut un conflict spontan, că a împins-o și că fata a căzut în cadă. S-ar fi lovit de marginea căzii, ulterior începând să sângereze și să tremure. De asemenea, a fost audiată și fosta lui soție, cu care are un băiat minor. Femeia a povestit că era foarte violent și că a fost adesea violent fizic și verbal cu ea.

Vezi si

Astăzi, de Ziua Națională, paradă și expoziție de tehnică militară, cu participarea a sute de militari. Programul manifestărilor

Astăzi se împlinesc 105 ani de la proclamarea la Alba Iulia, de către cei 1228 …

One comment

  1. cred cä si un gunoi de mamä e asta , iar criminalul ar trebui spinzurat sau strangulat si el , asa cum ia fäcut fetitei. Ce legi sunt astea la noi ? e bätaie de joc . Dupä citiva ani il mai vezi si liber pe stradä , a iesit pentru “bunä purtare” , culmea ,acolo la puscärie sä nu fie disciplinat ? ii märesc pedeapsa la 100 ani.