Wednesday , October 4 2023

Nuntă cu aproximativ 170 de persoane, oprită de Poliție la hotelul lui Mandachi. Omul de afaceri spune că nu știa și că-i va da afară pe responsabili

Sâmbătă seara, peste 200 de polițiști și jandarmi împreună cu lucrători ISU și specialiști din cadrul DSP si ANSVSA au efectuat noi acțiuni de prevenire a răspândirii SarsCov2.

Acțiunile s-au concentrat pe zonele cu incidență ridicată de infectare, dar și pe zonele cu aglomerări de persoane și în stațiunile turistice.

În cadrul acțiunilor au fost obținute date și informații cu privire la organizarea unei nunți cu participarea a circa 170 persoane la sala de evenimente a Mandachi Hotel&Spa din municipiul Suceava, deținut de omul de afaceri Ștefan Mandachi. La fața locului au fost direcționate forțe de poliţie si jandarmerie, fiind identificate peste 150 de persoane care participau la eveniment.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comiasurul șef Ionuț Epureanu, a declarat că la eveniment participau aproximativ 170 de persoane, iar în jur de 15 au reușit să plece până la sosirea forțelor de ordine. Conform acestuia, 150 de participanți la nuntă au fost sancționați cu avertisment, iar mirii și administratorii restaurantului au fost amendați cu câte 30.000 de lei. În total, au fost date amenzi în valoare de 14.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55 privind starea de alertă, care interzice organizarea de evenimente private.
Participanții au fost legitimați la ieșire, au plecat fără nicio problemă“, a precizat sursa citată.
Stefan Mandachi a reacționat pe Facebook, precizând că deține 70 de restaurante, așa că a delegat administrarea lor managerilor din echipa sa. El a ținut să precizeze că nu se afla în zonă și că ține foarte mult ca măsurile de protecție să fie respectate de către angajații săi, adăugând că dacă informațiile ajunse în spațiul public se dovedesc a fi adevărate, atunci îi va da afară pe toți cei responsabili.

În legătură cu evenimentul de sâmbătă, Mandachi spune că în restaurant nu era nicio nuntă și că gradul de ocupare era de 26%.

“Hotelul are 3 restaurante, care trebuiesc ținute deschise conform legii pentru a putea servi clienții. Așa cum au constatat și organele de control, restaurantul era ocupat la 26%, cu respectarea distanțelor legale. Când voi ajunge la Suceava, pot pune la dispoziția tuturor imaginile, întrucât sunt în spațiu public. Din imagini veți putea observa singuri, cu ușurință că: nu exista nici formație, nici muzică, nici DJ, niciun sunet, niciun dans, nici mire, nici mireasă și se pot vedea respectarea cu sfințenie a tuturor măsurilor de distanțare”, susține Mandachi. (O.S.)

Comunicat de presa – Strong MND Corporation

1.Date fiind informatiile aduse in spatiul public conform carora  Sambata, 27 martie 2021, Mandachi Hotel & SPA a primit o amenda deoarece aici avea loc o nunta cu aproximativ 150 de persoane, tinem sa precizam urmatoarele:

In restaurantul mare al hotelului se aflau 132 de persoane, ceea ce înseamnă un grad de ocupare de 29% din numărul de locuri aprobat de primărie, adică 450. Sub nicio forma nu erau 220 de oameni, asa cum a apărut în mediul online, aspect ce poate fi confirmat de camerele video.

In comunicatul de presa al IPJ este specificat faptul ca evenimentul  ar fi fost o petrecere, lucru pe care îl combatem vehement. In restaurant se aflau persoane care serveau masa, cu respectarea distanțelor legale, nu petrecea nimeni.

Poliția a consemnat în Procesul verbal de contravenție incheiat unuia dintre meseni că a fost o “ÎNTÂLNIRE RELIGIOASĂ“ clienții fiind membri ai BISERICII PENTICOSTALE.

Pe cale de consecință, este exclus orice termen de PETRECERE sau DISTRACȚIE, nu a existat niciun mire, nicio mireasa, nicio formație, niciun DJ, nici măcar muzică ambientală și nu s-a dansat nicio secundă, aspecte care pot fi verificate prin camerele de supraveghere și confirmate de către Poliție.

Hotel Mandachi nu a fost amendat pentru organizarea de evenimente, întrucât s-au respectat toate normele de protecție Covid 19. În urma verificărilor, cei amendați au fost clienții din incintă pentru că s-au adunat în cadrul unei întâlniri a Bisericii (informaţie preluată din procesul verbal încheiat de către Poliţie acestora).

Clienții au solicitat cazare și ne-au cerut confirmarea că pot servi cina în incinta restaurantului hotelului, aspect ce întărește obligația Hotelului de a oferi serviciile pentru care a fost autorizat.

 1. Întrucât în spațiul public au apărut informații precum că acționarul hotelului, Ștefan Mandachi, ar fi organizat personal evenimentul în cauză, clarificăm:

 În calitate C.E.O al grupului de firme Strong MND, inclusiv compania care administrează  Mandachi Hotel & SPA, Gabriel Melniciuc, precizează:

După ce am primit avizul de la departamentul juridic, nu am considerat oportun să solicit aprobarea dlui. Ștefan Mandachi sau că ar fi necesar să-l informez cu atât mai mult cu cât acesta mi-a comunicat în mod repetat că am responsabilitatea să conduc compania în mod independent. Actionarul nu este administratorul societății și nu asigură managementul hotelului, acesta fiind delegat unor companii terțe. Cunosc foarte bine ce riscuri implică Covid19, mai ales că în perioada 8 martie – 19 martie am fost internat în spital, diagnosticat cu formă medie spre gravă Covid 19. Toate discuțiile cu acţionariatul se rezumă la dezvoltarea macro a companiei, la strategiile de dezvoltare, nicidecum la problemele mărunte de micro management cum ar fi rezervări, angajări, cazări, mese servite și chiar nunți botezuri și alte evenimente, acționarul repetându-mi în mod constant că toate problemele de  micro management nu ar trebui sa ajungă la el..

Având în vedere că gradul de incidență în Suceava este de sub trei la mie și putem servi legal masa în restaurant, am aprobat solicitarea clienților, mai ales că avem capacitatea totală în hotel de aproximativ 700 locuri la mese și că Legea ne permite să asigurăm masa tuturor celor cazați în incinta hotelului.

Am considerat justificat să iau o astfel de decizie, mai ales că toate restaurantele din Suceava au dreptul legal să primească și să servească clienți în limita a 30% din capacitatea autorizată.

 În calitate de avocat, Daniel Zoița, reprezentant al Mandachi Hotel precizează următoarele:

Cu privire la nunți, există dispoziţie scrisă în companie că NU SE ORGANIZEAZĂ NUNȚI până la ieșirea din pandemie. Consider că nu s-a încălcat legea în vreun fel, activitatea din restaurant nu intruneşte nicio cracteristica a unei nunti, de aceea am avizat personal servirea mesei în restaurantul mare.

Cu privire la situația din restaurant, nu am cerut vreun acord de la acționar, nu am avut nicio dezbatere pe această temă, dl. Mandachi fiind plecat din localitate pe perioade îndelungate. În fiecare zi se servesc mese în cadrul restaurantului și nu am informat niciodată acționariatul, întrucât singura dispoziție primită este să respectăm legislația și atât.

Florentin Cojocaru, manager general Hotel Mandachi:

După ce am obţinut avizul avocatului și acordul de la C.E.O. Gabriel Melniciuc, am susținut și încurajat aprobarea rezervării și a cinei, deoarece consider că nu încalcă normele legale în vigoare.

Cu referire la eveniment, am fost prezent în ziua de 27 martie 2021 în cadrul hotelului și m-am asigurat că în restaurantele noastre nu se desfășoară petreceri cu muzică, formație, dans, cântări, fapt ce poate fi confirmat de către toate organele de control care ne-au verificat de două ori precum și de camerele video.

Îmi asum că am recomandat personal departamentului juridic și managementului central să valideze propunerea mea de masă servită. și nu consider că prin decizia mea hotelul  a încălcat vreo lege.

 

Vezi si

Doi tineri, răniți într-un accident în care au fost implicate trei mașini, la Zvoriștea (FOTO, VIDEO)

Miercuri seara, trei autoturisme au fost implicate într-un accident pe raza comunei Zvoriștea.  Doua persoane, …

One comment

 1. Cand te bagi in politica iti dau la picioare…cand nu vrei sa te bagi in politica te calicesc …cel mai ieftin mecanism folosit sunt institutiile statului.
  Mai incompetentilor! Ati facut circ la mandaki cu 30 de cascati satui de la polutia locala si tiganii ne prada copiii prin parcul sipote si pe espalanada sub amenintarea cutitului si sparg case ale romanilor in miezul zilei.
  Dar Mandaki nu va da “bagaboande ” pentru weekend si ciorba de burta si shaorme gratuit..asa ca in romania cinstea.se plateste.
  Succes si rabdare.
  Su anul trecut a fost la fel : mandaki probleme iar balada si polaris musteau de nunti cu 400 persoane dar nu s a atins nimeni acolo.
  Saptamana viitoare am sa merg voluntar pe la locatii de putina stiute si am sa sun la 112 sa vedem daca apar armata,politia, avioane etc