Saturday , February 4 2023

Ministrul de Interne, despre explozia de la Straja: Avem un cerc de suspecți, atacul ar fi legat de contrabanda cu țigări

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut precizări despre atacul din localitatea Straja, unde un dispozitiv exploziv a fost aruncat în curtea unui bărbat cunoscut cu probleme penale.

Lucian Bode susține că informațiile colectate până acum indică faptul că atacul ar fi legat de contrabanda cu țigări din frontiera de Est.

„Pe măsură ce vom reduce cercul de suspecți vom prezenta concluziile. Indicile din acest moment arată că această acțiune are legătură cu contrabanda de țigări din frontiera de Est, din zona județului Suceava, Botoșani, avem un cerc de suspecți.”

Reamintim că, săptămâna trecută, la Straja a avut loc o explozie, produsă de un dispozitiv care, din fericire, nu a făcut decat să spargă nişte geamuri.

Iosif Alexander, proprietarul casei, ar fi avut datorii mari şi a fost o acţiune de intimidare făcută de creditori. În casă era soţia bărbatului, dar şi copilul lor. Femeia s-a speriat şi a sunat la 112, dând alarma.

Iosif Alexander a fost audiat şi spune că nu ştie de ce s-a petrecut acest atac. Socrul lui Iosif Alexander susţine că ar fi fost vorba chiar de două bubuituri, crezand iniţial că e vorba de petarde, dar, văzand distrugerile provocate în curte, oamenii sunt convinşi că a fost vorba de cel puţin o grenadă.

Locuinţa respectivă se află la marginea unei păduri, foarte aproape de frontiera cu Ucraina, iar atacatorii au venit, cel mai probabil, din pădure şi au sărit gardul în curtea familiei.e

Aşa cum spuneam, principala ţintă a atacului se pare că a fost Iosif Alexander, un cunoscut de-al zonei. Bărbatul are antecedente penale, a fost condamnat pentru conducere fără permis, implicat în mai multe răfuieli şi suspect în mai multe dosare de contrabandă cu ţigări.

Vezi si

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia, reținut pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus efectuarea în continuare a …