Tuesday , January 31 2023

Dispozitiv exploziv aruncat în curtea unui cunoscut traficant de ţigări din Straja

Joi dimineaţă, în curtea unei casa din Straja a avut loc o explozie, cauzată de un dispozitiv care, din fericire, nu a făcut decat să spargă nişte geamuri.

Conform Antena 3, Iosif Alexander, proprietarul casei, ar fi avut datorii mari şi a fost o acţiune de intimidare făcută de creditori.

În casă era soţia bărbatului, dar şi copilul lor. Femeia s-a speriat şi a sunat la 112, dând alarma.

Iosif Alexander a fost audiat şi spune că nu ştie de ce s-a petrecut acest atac.

Socrul lui Iosif Alexander susţine că ar fi fost vorba chiar de două bubuituri, crezand iniţial că e vorba de petarde, dar, văzand distrugerile provocate în curte, oamenii sunt convinşi că a fost vorba de cel puţin o grenadă.

Locuinţa respectivă se află la marginea unei păduri, foarte aproape de frontiera cu Ucraina, iar atacatorii au venit, cel mai probabil, din pădure şi au sărit gardul în curtea familiei.e

Comuna Straja a fost împânzită imediat de poliţişti şi pirotehnişti. Conform Antena 3, la cercetarea la faţa locului, la 10 metri de pereţii casei, geniştii ar fi găsit cuiele scoase de la grenade.

Aşa cum spuneam, principala ţintă a atacului se pare că a fost Iosif Alexander, un cunoscut de-al zonei. Bărbatul are antecedente penale, a fost condamnat pentru conducere fără permis, implicat în mai multe răfuieli şi suspect în mai multe dosare de contrabandă cu ţigări.

Se fac cercetări pentru distrugere și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar anchetatorii iau în calcul posibilitatea ca atacul să aibă legătură cu contrabanda de ţigări. Deocamdată nu s-a stabilit dacă explozia a fost provocată de un dispozitiv artizanal sau de o grenadă.

SRI şi criminaliştii au demarat o anchetă în acest caz.

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …