Vasile Blaga A DEMISIONAT de la conducerea PNL

reportersite
28 septembrie 2016, 13:28

Vasile Blaga a demisionat miercuri din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Blaga fusese pus, miercuri imineaţă, sub control judiciar într-un dosar de trafic de influenţă.

blagaVasile Blaga a anunţat, miercuri, că în urma acuzaţiilor care i s-au adus miercuri de către DNA îşi depune demisia din fuhnca de copreşedinte al PNL şi şef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie. „În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectarii Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acţiona în consecinţă şi îmi depun demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, se arata într-un comunicat de presă al PNL, semnat de Vasile Blaga.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de VASILE BLAGA, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare și senator în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. Copreşedintele PNL Vasile Blaga, citat miercuri la DNA Ploieşti în dosarul de trafic de influenţă în care a fost pus sub control judiciar, a refuzat să dea declaraţii procurorilor, spun surse judiciare. Avocatul liderului liberal, Cristian Ene, a afirmat că Blaga ”şi-a respectat dreptul la apărare aşa cum a considerat necesar în interesul domniei sale”.

Copreședintele PNL Vasile Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință.

Conform decalogului de integritate al PNL, adoptat în decembrie 2015, cei care se află sub incidența unei măsuri preventive nu pot candida pe listele PNL.