Saturday , December 2 2023

Un mare oras din Romania ar putea avea transport public gratuit

tramvai

Timisoarenii ar putea circula gratuit cu mijloacele de transport in comun din oras, insa numai dupa ce vor participa la un referendum si vor decide daca vor sau nu ca toata lumea sa beneficieze de acasta facilitate.
Referendumul va avea loc primavara viitoare, potrivit Timis Online.
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a precizat ca isi doreste ca transportul in comun sa fie gratuit pentru toti localnicii, ceea ce ar insemna ca administratia locala sa ofere subventii mai mari catre RATT, acestea fiind, in prezent, de 3,5 milioane de lei pe luna. El a anuntat ca va organiza un referendum in primavara, pentru a stabili daca timisoarenii sunt de acord cu acesta idee.
De asemenea, pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului Local Timisoara se gaseste un proiect de hotarare care prevede ca administartia locala sa acopere si subventia de 50% acordata pana acum studentilor de catre universitati, in momentul in care institutiile de invatamant vor ramane fara fonduri.
“Pana acum, Primaria Timisoara subventiona 50% din costul cardurilor pentru transportul in comun al studentilor, iar universitatile tot 50%. Universitatile au spus ca nu vor mai putea deconta mult timp acei 50%. Reactia noastra: vom deconta si acei 50% dupa ce universitatile vor epuiza acel plafon.
Sumele nu sunt mici. Noi am dat total pentru acest sistem pausal 3,5 milioane de lei pe luna. In contul acestei sume, RATT asigura toate gratuitatile, si la pensionari, si la elevi si la studenti”, a declarat Robu.

Vezi si

Iohannis: 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că în România mai sunt multe lucruri de făcut, …