Thursday , September 29 2022

Un elicopter al armatei SUA s-a prăbuşit în Coreea de Sud, aproape de frontieră

elicopter SUA

Elicopterul armatei americane s-a prăbuşit în Coreea de Sud, în apropiere de frontiera cu Nordul. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime.
Un elicopter al armatei americane s-a prăbuşit marţi în Coreea de Sud, în apropierea frontierei intercoreene, fără a provoca victime, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării, relatează AFP citată de Mediafax.
Un elicopter UH-60 Black Hawk, potrivit agenţiei de presă Yonhap, s-a prăbuşit în comitatul Cheolwon, situat la frontiera cu Coreea de Nord, în circumstanţe nedeterminate, într-un moment în care Statele Unite şi Coreea de Sud desfăşoară manevre militare anuale comune.
Echipele de salvare citate de Yonhap afirmă că cei 12 militari aflaţi la bordul elicopterului au supravieţuit.
Incidentul are loc într-un context de tensiuni deosebit de intense în Peninsula Coreeană după adoptarea unei noi serii de sancţiuni de către ONU împotriva Coreei de Nord, după cel de-al treilea test nuclear al acesteia, din 12 februarie. În replică la sancţiuni, Phenianul a ameninţat cu un “război total”, un “război termonuclear”, voind să intimideze astfel SUA care participă la manevrele militare comune anuale cu Coreea de Sud.  Phenianul a acalificat aceste manevre ca fiind o repetiţie generală pentru o invadare a teritoriului său. Aproximativ 28.500 de militari americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud de la încheierea războiului dintre cele două Corei , în 1953.

Vezi si

Accident grav în Germania, cu 3 mașini pline cu români. Un mort și 10 răniți

Accident deosebit de grav între trei autoturisme cu români s-a petrecut miercuri, 28 septembrie, în …