Thursday , December 8 2022

UPDATE: Un avion Air Canada a aterizat in siguranta la Madrid cu o defecțiune la motor și o roată lipsă

UPDATE: Avionul a aterizat în siguranță, fără incidente, a informat pentru Reuters o sursă aeroportuară.
Avionul Air Canada a aterizat de urgență pe aeroportul din Madrid. La fața locului au sosit mașini de pompieri și alte echipaje de urgență, pregătite să intervină în caz de nevoie.

Stire initiala: O aeronavă Boeing 767 Air Canada este așteptată să revină de urgență pe aeroportul Barajas din Madrid după ce ar fi pierdut o roată din trenul de aterizare și ar fi suferit și o defecțiune la motor imediat după decolare.

El Mundo scrie că pilotul aeronavei care a decolat la ora locală 14.33 cu direcția Toronto a cerut controlorilor de zbor să revină pe aeroport după ce ar fi identificat o problemă tehnică la trenul de aterizare. Ziarul spaniol mai spune și că unul din motoarele aeronavei nu funcționează.

Pilotul aeronavei a transmis celor 130 de pasageri că lipsește una din roți și că avionul va ateriza după ce va mai survola zona din apropierea aeroportului pentru a mai „arde” din combustibilul de la bord. Surse consultate de El Mundo spun că pilotul ar putea survola zona chiar și până la trei ore pentru a „arde” suficient combustibil.

Un avion F-18 al Forțelor Aeriene Spaniole a fost trimis să verifice vizual starea aeronavei și a trenului de aterizare.

HotNews

Vezi si

Cancelarul Austriei împinge aderarea României și Bulgariei la Schengen la primăvară

Într-o conferință de presă comună, desfășurată miercuri la Viena cu președintele PPE, Manfred Weber, cancelarul …