Tuesday , May 11 2021

Ucraina se rupe: Porosenko vrea sa dea autonomie regiunii Donbas

porosenko

Presedintele Petro Porosenko a depus joi, in Parlament, o propunere legislativa de schimbare a constitutiei prin care s-ar acorda autonomie regiunilor de sud-est ale tarii, Donetk si Luhansk, cunoscute generic drept Donbas.
Potrivit Radio Free Europe/Radio Liberty, propunerea include o sectiune speciala in Constitutie, pe tema statutului special al regiunilor Donetk si Luhansk.
Porosenko a trimis amendamentele la constitutie in Parlament la o zi dupa vizita in Ucraina a asistentului Secretarului de Stat SUA, Victoria Nuland.
SUA, Franta si Germania i-au solicitat lui Porosenko sa faca schimbarile constitutionale necesare pentru a implementa prevederile armistitiului de la Minsk, care cere auto-guvernarea in regiunea Donbas.
Porosenko a depus la Parlament schimbarile constitutionale cu privire la descentralizare, la 1 iulie, insa acestea nu prevad un statut special pentru Donbas.
Rusia a afirmat in nenumarate randuri ca refuzul Kievului de a duce la indeplinire prevederile privind autonomia regiunii incluse in acordul de la Minsk este o piedica in calea pacii in estul Ucrainei. Un conflict separatist se desfasoara aici de mai bine de un an. Separatistii sprijiniti de Rusia se lupta cu trupele guvernului de la Kiev.

Vezi si

Evaluările naționale la clasele a VI-a, a IV-a și II-a încep miercuri cu prezența fizică a elevilor

Miercuri încep evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și II-a. Probele …