Monday , December 5 2022

Tragedie in Neamt. Nouă persoane au murit, după ce un microbuz a căzut în râul Bistriţa

Nouă persoane au murit, după ce un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut în râul Bistriţa, în zona localităţii Viişoara, din judeţul Neamţ. O singură persoană a fost salvată si transportata la spital. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie în acest caz.
neamt

Un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut, în noaptea de miercuri spre joi, în râul Bistriţa, accidentul soldându-se cu moartea a nouă persoane.
Iniţial, opt persoane au fost scoase din apa, unele decedate, la altele facand-se manevre de resuscitare, dar care au decedat si ele. Un singur pasager a fost salvat. Două persoane au fost date dispărute, dar ambele au fost găsite fără suflare în apele râului la scurt timp de la accident.
Poliţiştii susţin că în maşina căzută în râul Bistriţa se aflau persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani. Ele veneau din Arad si se aflau la 20 km de casa cand s-a intamplat nenorocirea.
Tragedia s-a produs pe raza localităţii Viişoara, comuna Alexandru cel Bun, iar autorităţile judeţene au declanşat Planul roşu de intervenţie.
Potrivit prefectului judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, accidentul rutier s-a produs după ce roata din stânga spate a autoutilitarei a căzut.
neamt1“Imediat după producerea accidentului, o persoana a reuşit să iasă din apă. Se afla în stare de conştienţă şi a fost transportata la spital. Pentru a putea acţiona în apa canalului, s-a colaborat cu Hidroelectrica pentru sistarea uzinării în zonă. Până la această oră (n.r. – joi, ora 7,00), din cele nouă persoane care se mai aflau în microbuz, au fost extrase doar şapte, însă în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele de intervenţie şi a manevrelor de resuscitare, toate au fost declarate decedate”, se arăta într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale de intervenţie. Astfel, din primele momente au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, două echipaje de prim ajutor SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o barca de salvare şi două echipaje medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. De asemenea, a fost dislocat un echipaj de scafandri de la ISU Bacău.
Conform acestuia, microbuzul nu era destinat transportului de persoane, el dispunând de nişte bănci improvizate. Autoutilitara transporta muncitori forestieri de la Arad către Săvineşti.
Microbuzul era înmatriculat pe persoană fizică, iar proprietarul maşinii, un tânăr de 25 de ani, era conducătorul auto al acesteia, el decedând alături de alţi şase pasageri din autoutilitară.
 
 

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …