Tuesday , February 27 2024

200 de militari, inclusiv din Bistrița și Botoșani, vor defila de 1 Decembrie la Suceava

De Ziua Națională a României vor defila în municipiul Suceava militari din județele Bistrița și Botoșani. Defilarea va fi precedată de un ceremonial religios și va fi urmată de o expoziție de tehnică militară. Despre toate acestea a făcut câteva precizări primarul Ion Lungu în cadrul conferinței de presă de miercuri, 22 noiembrie.

Astfel, conform celor precizate de edil, manifestările de Ziua Națională din municipiul Suceava se vor desfășura cu începere de la ora 10.00 în fața Bisericii Sf. Înviere, unde va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor și vor continua cu depunerea de coroane și jerbe de flori (între orele 10:25 – 10:40) la monumentul eroilor de lângă biserică.

Potrivit primarului Ion Lungu, la defilarea care va urma acestor ceremonii – și care se va desfășura între orele 10:40 și 11:15 – vor participa nouă plutoane de militari care însumează 200 de militari aduși de la unitățile din Bistrița și Botoșani. Manifestările se vor încheia cu o expoziție de tehnică militară (de la 11:40 până la ora 15:00) pe strada Nicolae Bălcescu. „Noi suntem pregătiți cu stegulețe, cu fulare. Contra cost, cei care doresc să mănânce fasole cu ciolan sau să bea un vin le pot găsi la căsuțele din centrul orașului, unde se deschide Târgul de Crăciun, care va funcționa până pe 15 ianuarie 2024”, a transmis Ion Lungu.

Precizăm că defilarea se va face cu tehnică militară pentru care vor fi efectuate pregătiri, sens în care o parte din străzile din centrul Sucevei vor fi închise – pe sectorul de drum cuprins între intersecția B-dul 1 Mai cu Str. Mihai Viteazul (Policlinică) și intersecția Str. Ana Ipătescu cu Str. Petru Rareș și pe Str. Nicolae Bălcescu – și în ziua precedentă, adică în data de 30 noiembrie. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Consiliul Județean așteaptă de la Guvern peste 100 de milioane de euro pentru spitalul de copii de la Suceava

Proiectul spitalului de pediatrie ar putea să fie finanțat chiar anul acesta de Guvernul României. …

One comment

  1. Ce nu spune primarul este cat ii costa pe suceveni defilarea a 200 de militari, inclusiv din Bistrița și Botoșani. Ca doar nu e gratis.
    Dar ce conteaza atata timp cat platesc mujicii daca oficialitatile isi pot baga capul in poza pentru liniste si bunastare aplicata tuturor!