Saturday , December 3 2022

Suceava, detronata de Harghita la Bac, dupa contestatii

Judeţul Harghita a depăşit judeţul Suceava la promovabilitatea la Bacalaureat 2011. După soluţionarea s-au întregistrat rezultate mai bune. 64,03 respectiv 65,03% a fost rata de promovabilitate aici. Pe locul trei se clasează judeţul Vâlcea.
După rezolvarea contestaţiilor la Bacalaureat 2011, cea mai ridicată rată de promovabilitate de anul acesta s-a înregistrat în judeţul Harghita, respectiv 67,41%. Acesta este urmat de judeţul Suceava  cu 66,25 de procente şi de judeţul Vâlcea, cu 59,21 la sută.
Înainte de soluţionarea contestaţiilor, judeţul cu cei mai deştepţi absolvenţi era Suceava, unde rata de promovabilitate a fost de 65,03%. Procentul era oricum mai mic faţă de cel înregistrat în sesiunea din iunie-iulie 2010, când 87,39% din candidaţi au promovat probele. Niciun candidat din judeţul Suceava nu a promovat în 2011 examenul cu nota 10. Rezultate bune au fost obţinute şi în judeţul Harghita, unde rata de promovabilitate a fost de 64,03%. Totuşi, în 2010 au promovat 72,08% dintre elevii de liceu.
Tot înainte de soluţionarea contestaţiilor, pe locul III se clasa judeţul Constanţa, unde 57,6% dintre elevi au trecut probele de la Bac. După recorectarea lucrărilor, rata de promovabilitate a crescut până la 58%. Constanţa a fost detronat de judeţul Vâlcea, care după soluţionarea contestaţiilor a ajuns la o rată a promovabilităţii de 59,21.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …

One comment

  1. Haida de!
    Doar nu credeti ca elevii nostrii sunt mai buni ca altii,nu vedeti?Terasele, barurile, discotecile,sunt pline!
    Dincolo de batjocura,trebuia facut un clasament diferentiat,cu sau fara monitorizare,adica,cei care nu au putut copia si ceilalti.
    Pute……!