Se cauta premier: Intalnire intre Băsescu si viceguvernatorul BNR Cristian Popa

reportersite
18 februarie 2011, 9:52

Numele viceguvernatorului BNR Cristian Ppoa a fost vehiculat ca posibil succesor al lui Emil Boc in fruntea guvernului

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, joi seară, potrivit Antena 3, cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa, nume vehiculat, în ultimele zile, ca posibil premier în locul lui Emil Boc.

Surse politice preluate de Antena 3 au declarat că preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi seară cu Cristian Popa, viceguvernator BNR, pentru a discuta despre funcţia de premier.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, marţi, citând surse din PDL, că Popa ar putea fi nominalizarea pentru postul de premier tehnocrat, dar cu cabinet politic, pe care şeful statului ar putea să o prezinte, pentru a solicita sprijin, parlamentarilor democrat-liberali.

Preşedintele s-a întâlnit, marţi, la Parlament, timp de două ore, cu parlamentarii PDL.

După întâlnire, şeful statului a declarat, în legătură cu ideea unui premier independent, că aceasta poate fi o soluţie, menţionând însă că nu crede că în coaliţie va exista o susţinere în acest sens.

El a avut întâlniri mai multe întâlniri, începând de duminică, la care au participat reprezentanţi ai PDL la nivel local şi central. De asemenea, şeful statului s-a întâlnit cu UDMR, UNPR şi cu liderul grupului minorităţilor.

Surse democrat-liberale declarau că din discuţiile preşedintelui cu reprezentanţii PDL a reieşit posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc, o variantă susţinută de şeful statului, fiind numirea unui premier independent.

În acest context, presa a vehiculat mai multe nume, cum ar fi Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Cristian Popa, Călin Georgescu.

În toamna anului 2009, Cristian Popa a fost susţinut de PDL pentru actualul mandat de membru în CA şi viceguvernator BNR.