Sunday , November 27 2022

Se cauta premier: Intalnire intre Băsescu si viceguvernatorul BNR Cristian Popa

Numele viceguvernatorului BNR Cristian Ppoa a fost vehiculat ca posibil succesor al lui Emil Boc in fruntea guvernului
Preşedintele Traian Băsescu a discutat, joi seară, potrivit Antena 3, cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa, nume vehiculat, în ultimele zile, ca posibil premier în locul lui Emil Boc.
Surse politice preluate de Antena 3 au declarat că preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi seară cu Cristian Popa, viceguvernator BNR, pentru a discuta despre funcţia de premier.
Agenţia MEDIAFAX a anunţat, marţi, citând surse din PDL, că Popa ar putea fi nominalizarea pentru postul de premier tehnocrat, dar cu cabinet politic, pe care şeful statului ar putea să o prezinte, pentru a solicita sprijin, parlamentarilor democrat-liberali.
Preşedintele s-a întâlnit, marţi, la Parlament, timp de două ore, cu parlamentarii PDL.
După întâlnire, şeful statului a declarat, în legătură cu ideea unui premier independent, că aceasta poate fi o soluţie, menţionând însă că nu crede că în coaliţie va exista o susţinere în acest sens.
El a avut întâlniri mai multe întâlniri, începând de duminică, la care au participat reprezentanţi ai PDL la nivel local şi central. De asemenea, şeful statului s-a întâlnit cu UDMR, UNPR şi cu liderul grupului minorităţilor.
Surse democrat-liberale declarau că din discuţiile preşedintelui cu reprezentanţii PDL a reieşit posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc, o variantă susţinută de şeful statului, fiind numirea unui premier independent.
În acest context, presa a vehiculat mai multe nume, cum ar fi Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Cristian Popa, Călin Georgescu.
În toamna anului 2009, Cristian Popa a fost susţinut de PDL pentru actualul mandat de membru în CA şi viceguvernator BNR.

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …