Tuesday , September 21 2021

Scandal in PSD: Firea preia sefia PSD Bucuresti, Rizea e suspendat 6 luni

Membrii Comitetului Executiv National al PSD, reuniti in sedinta marti dupa amiaza, au decis in urma scandalului declansat in cadrul filialei PSD Bucuresti sa il suspende pentru 6 luni pe presedintele filialei sector 5, Cristian Rizea, iar Gabriela Firea sa preia conducerea interimara a organizatiei municipale, dupa ce Robert Negoita a demisionat.
firea

Liviu Dragnea a justificat numirea Gabrielei Firea precizand ca aceasta este “prima optiune” a partidului pentru candidatura la Primaria Capitalei, la alegerile care vor avea loc in data de 5 iunie.
Liviu Dragnea a declarat, la finalul sedintei Comitetului Executiv National, ca Robert Negoita a acceptat “sa se retraga”. Ulterior, intrebat de jurnalisti, Liviu Dragnea a subliniat ca “Robert Negoita nu a fost suspendat, si-a dat demisia” din functia de presedinte al PSD Bucuresti.
In plus, Liviu Dragnea a anuntat: “Pentru ca un coleg, Ilie Rafael, a facut niste afirmatii in presa care incalca in mod flagrant codul de conduita, a fost exclus din partid”.
“Atacurile impotriva unui coleg din partid nu sunt permise”, a afirmat Dragnea.
In ceea ce il priveste pe Cristian Rizea, cel care a cerut inlaturarea lui Robert Negoita, considerat “toxic” pentru PSD, Liviu Dragnea a anuntat ca acesta a fost “suspendat 6 luni din functia de presedinte al PSD sector 5”, locul lui fiind luat de Ligia Moldovan, presedinta organizatiei de femei.
De asemenea, pentru ca Gabriela Firea nu mai poate ramane presedinte al PSD Ilfov, date fiind noile sarcini primite, Robert Negoita a fost numit “secretar regional pe regiunea Bucuresti-Ilfov”, pentru a ajuta in campaniile electorale atat in Capitala, cat si in Ilfov, a precizat Liviu Dragnea.
In plus, Rovana Plumb, fostul presedinte al Consiliului National al PSD, a primit functia de vicepresedinte detinuta pana de curand de Andrei Dolineaschi.
“Rovana e foarte racita, nu a venit, dar toti au votat in unaimitate. Ramane in echipa de conducere, e un om respectat, e un bun ministru”, a subliniat Dragnea, respingand speculatiile aparute in presa conform carora din echipa de conducere a partidului au fost inlaturati toti apropiatii fostului presedinte Victor Ponta.
Intrebat de jurnalisti despre scandalul de santaj declansat de dezvaluirile lui Cristian Rizea, Liviu Dragnea a raspuns: “Nu exista santaj sau umbre de santaj. Exista discutii in presa. De unde au plecat chiar nu ma intereseaza”.
Pe de alta parte, Liviu Dragnea a precizat ca Gabriela Firea reprezinta “prima optiune” a PSD la Primaria Capitalei, dar “decizia finala va fi luata in perioada urmatoare”, in urma finalizarii sondajelor de opinie, urmand ca dupa aceea sa fie facut anuntul si sa fie organizata “o lansare in toata regula”.
De asemenea, candidatii PSD la primariile de sector vor fi decisi si anuntati “pana la sfarsitul lunii februarie”.
ziare.com

Vezi si

Deutsche Welle: Democrația topoarelor. Cine vrea să omoare pădurile și jurnaliștii

Președintele Klaus Iohannis, ocupat prea mult cu jocurile din PNL și cu cele de pe …