Saturday , March 25 2023

„Revoluția fiscală” intră miercuri în ședința de Guvern. Promisiunile premierului pentru primari

Guvernul va acoperi scăderea de venituri la bugetul primăriilor, cauzată de modificările Codului fiscal. Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, după o întâlnire a reprezentanților edililor cu premierul.
guvernul tudose

„Am plecat de la o concluzie realistă, că datorită scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10% ne afectează bugetele locale. Am convenit că o să avem măsuri în compensare: anul viitor, 2018, nu vor scădea veniturile din impozitul pe venit sub nivelul anului 2017 și că se va umbla inclusiv la cotă, de la 41,75% va trece la 43%”, a spus Robert Negoiță, citat de Digi24.
Compensările vor veni de la Guvern, a precizat edilul.
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus, la rândul său, după întâlnirea de astăzi, că edilii au cerut creșterea cotei din impozitul pe venit care rămâne la bugetele locale la 60%, de la 41,75%, dar că Guvernul a venit cu sume care să compenseze scăderea veniturilor, pornind de la 750 de lei pentru fiecare locuitor în cazul municipiilor și coborând la un total de 5.000 de lei în cazul comunelor.
El a adăugat că în prima jumătate a anului viitor va avea loc o nouă întâlnire între primari și reprezentanții Guvernului.
Robert Negoiță a spus că, „în principiu”, ordonanța de urgență privind modificarea Codului fiscal va intra mâine în ședința de Guvern. El confirmă astfel spusele ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, care spunea ieri că OUG privind „revoluția fiscală” are toate avizele necesare și că poate intra miercuri în ședința de Guvern.
 

Vezi si

Vremea se schimbă radical de luni. Frig și lapoviță săptămâna viitoare

La începutul săptămânii viitoare, chiar de luni, 27 martie, aerul tropical din nordul Africii va …