Saturday , December 9 2023

Ponta, dupa consultarile de la Cotroceni: Băsescu ne-a cerut să închidem ochii la situaţia legată de Anastase, pentru două-trei legi

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că şeful statului le-a cerut social-demcoraţilor, la Cotroceni, “să închidă ochii” la situaţia din Camera Deputaţilor legată de Roberta Anastase, pentru adoptarea a două-trei legi importante în momentul actual.
“Ne-a solicitat să închidem ochii. Este o interpretare dacă vreţi a mea, a noastră, să închidem ochii la abaterile şi la frauda doamnei Roberta Anastase şi la abaterile de la regulile democratice din Parlament, ca să adoptăm aceste două-trei legi. I-am precizat punctul nostru de vedere. Bun, ce se va întâmpla după? Nu se încheie activitatea parlamentară, nici viaţa politică după ce se adoptă aceste două-trei legi”, a spus Ponta.
Foloseşte cuiva, ne-a cerut FMI să adoptăm prin fraudă legi necesare? Altfel, noi respectăm dacă se respectă mecanismele democratice şi dacă avem un partener serios, ceea ce în acest moment, în Parlament, din păcate, din partea puterii nu există. Înţelegem şi acceptăm regula majorităţii şi regula minorităţii. Deocamdată aceste reguli nu au fost respectate şi primul pas nu trebuie să vină de la noi”, a declarat Victor Ponta.
El a reamintit faptul că Traian Băsescu a fost preşedintele unui partid membru al Internaţionalei Socialiste, “chiar dacă acum, sigur, are o concepţie mult mai de dreapta”
“Cred (…) că măcar a înţeles de la noi că nu există o dorinţă de blocaj, există o dorinţă de revenire la nişte reguli normale. Acele reguli normale nu le-am incălcat şi nu le-am schimbat noi, iar responsabilitatea, chiar dacă preşedintele o transmite către partidul de guvernământ, către preşedintele Camerei Deputaţilor, responsbailitatea îi revine şi preşedintelui pentru buna funcţionare a acestor instituţii fudnamentale care iată, în acest moment, nu din cauza noastră a opozitiei practic functioneză foarte prost şi anormal”, a mai spus Ponta.
Întrebat dacă i-a solicitat şefului statului schimbarea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a Robertei Anastase, liderul social-democrat a răspuns afirmativ.
“Sigur că da. Domnul preşedinte ne-a trimis la domnul Boc, iar eu i-am reiterat faptul că cred că am simţit că am făcut cererea acolo unde trebuie”, a conchis Ponta.

Vezi si

TIR-urile așteaptă la intrarea în țară 11 zile la granița cu Ucraina și 5 zile la cea cu Moldova, se plâng transportatorii 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) susține că timpii de așteptare la frontierele …