Wednesday , February 1 2023

Ponta cere demiterea sefului de la Apele Romane

vasile-pintilie

Premierul Victor Ponta a cerut demiterea directorului Administraţiei Naţionale Apele Române. Vasile Pintilie se află în acest moment în concediu, spun surse citate de Mediafax.
Solicitarea de demitere a directorului de la Apele Române, Vasile Pintilie, a fost adresată ministrului Mediului, în subordinea căruia funcţionează instituţia.
Cererea a fost transmisă imediat după comandamentul pentru situaţii de urgenţă, reunit miercuri după-amiaza la Guvern.
Informația vine după ce vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat o anchetă la Apele Române în urma inundaţiilor care au lovit sudul ţării.
Oficialul este nemulţumit de modul greoi în care au fost ridicate sau consolidate digurile de protecţie, în ultimii ani.
„E vorba de o analiză serioasă a tuturor investițiilor aprobate în ultimii 20 de ani, care au fost începute și abandonate în diverse stadii. Pe de altă parte să vedem care este nivelul total al sumelor cheltuite de Apele Române. Și să analizăm posibilitatea ca Apele Române să fie dotate cu mașini, utilaje și instalații de care au nevoie, pentru a face aceste lucrări cu energie proprie. Nu cred că este obligatoriu ca toate lucrările să fie date către firme private, pentru că cei mai buni specialiști sunt al Apele Române. Dacă ar avea toate cele necesare, ar putea interveni și mai repede și cu costuri mai mici”, a declarat Liviu Dragnea, la Digi24.
În direct la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Apele Române a admis că vicepremierul are dreptate, dar a ţinut să sublinieze că datorită digurilor existente la acest moment, anual, sunt evitate inundaţii care ar produce pagube în valoare de un miliard de euro. În ultimii ani, Apele Române au primit sume importante de bani pentru a preveni inundaţiile. Doar pentru hărţile de hazard compania a cheltuit peste 40 de milioane de euro, în majoritate bani europeni.

Vezi si

Alexandru Piţurcă şi directorul Romarm vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă …