Sunday , September 25 2022

Pericol de explozie in gara Breaza. Populatia e evacuata si 9 trenuri au fost oprite

Echipele de interventie evacueaza, marti seara, oamenii care locuiesc in apropierea Garii Breaza Nord din judetul Prahova, unde dintr-un vagon al unui tren incarcat cu nitrat de amoniu a inceput sa iasa un fum gros fum.
breaza

Circulatia feroviara a fost blocata, iar 9 trenuri sunt stationate in gari, a declarat la Realitatea TV purtatorul de cuvant al CFR, Oana Barzan.
Au fost evacuate 42 de persoane pe o raza de 500 de metri de langa statie. Acestea sunt transportate cu microbuzele, pentru a fi cazate, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Prahova, pentru Realitatea TV.
Potrivit Ralucai Vasiloae, nu exista scurgeri de continut din vagon.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, trenul de marfa plecat din Targu Mures, cu destinatia Ploiesti Triaj, este compus din 25 de vagoane, iar dintr-un container situat la jumatate iese fum.
Se intervine cu sase autospeciale pentru racirea vagonului, a mai spus Raluca Vasiloae. Pompierii urmeaza sa pulverizeze apa in interiorul vagonului din care iese fum, transmite Agerpres.
La fata locului se afla si o ambulanta SMURD, pana la acest moment nefiind inregistrate victime. Personalul din tren a fost evacuat in siguranta, a mai spus purtatorul de cuvant ISU Prahova.
Vasiloae a precizat ca populatia va fi evacuata pe o raza de aproximativ 800 de metri.
Potrivit sursei citate, a fost oprita alimentarea cu energie electrica si linia a fost scoasa de sub tensiune.
Circulatia feroviara este blocata pe un fir, pe ruta Brasov-Bucuresti, au afirmat oficiali ai Politiei Transporturi Feroviare Prahova.
Conform unei fise cu date de securitate privind azotatul de amoniu realizata de Combinatul Azomures, ingrasamantul in sine nu este combustibil, dar poate intretine combustia chiar si in absenta aerului.
 

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …